Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να λογοδοτήσει ο 40χρονος, από τη Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την υπόθεση, που αφορά διαρροή και δημοσίευση ροζ βίντεο και φωτογραφιών γυμνών γυναικών.

Όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες μέρες έχουν προκύψει κάποια νέα στοιχεία και δεδομένα μέσα από την δικανική εξέταση των τεκμηρίων της υπόθεσης, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Με την συμπλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση, με πρόθεση να καταχωρισθεί για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, καθότι τα αδικήματα που εξετάζονται σε βάρος του συλληφθέντα είναι ιδιαίτερα σοβαρά.

 

Μεταξύ άλλων, εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν διάδοση υλικού πορνογραφικού ή σεξουαλικού περιεχομένου καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με την νομοθεσία «περί της πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα πιο πάνω αδικήματα επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης. Εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου έγιναν καταγγελίες από 12 γυναίκες, μεταξύ των οποίων η νυν και η πρώην σύζυγός του, σύμφωνα με τις οποίες ανέβασε σε πορνογραφική ιστοσελίδα βίντεο μ’ ερωτικές περιπτύξεις ή έκανε φωτομοντάζ, τοποθετώντας φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους σε ξένα γυμνά γυναικεία σώματα.

Η πρώτη καταγγελία εναντίον του υπόπτου, ο οποίος προφυλακίστηκε για διευκόλυνση των ανακρίσεων, έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε «βροχή» καταγγελιών και από τις υπόλοιπες παραπονούμενες γυναίκες, οι οποίες, ως επί τω πλείστο, προέρχονται από το φιλικό του περιβάλλον.

Το χορό των καταγγελιών άνοιξε η πρώην σύζυγός του, η οποία έδωσε κατάθεση στο ΤΑΕ Λάρνακας, στην οποία ανέφερε ότι έλαβε γνώση για βίντεο ερωτικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες της που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Παραδέχθηκε ότι κάποιες γυμνές φωτογραφίες και βίντεο με προσωπικές τους στιγμές τραβήχτηκαν από τον ύποπτο με τη συγκατάθεσή της, όταν ήταν μαζί για τέσσερα χρόνια, από το 2008 μέχρι το 2012.

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή της για δημοσίευσή τους, ούτε απέστειλε φωτογραφίες ή βίντεο σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Αρχές Ιουλίου, η δεύτερη γυναίκα του 40χρονου μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας και κατήγγειλε ότι ο σύζυγος της δημοσίευσε φωτογραφίες της ίδιας και άλλων συγγενικών και φιλικών της προσώπων, στις οποίες απεικονίζονται τα πρόσωπα τους σε ξένα γυμνά γυναικεία σώματα σε κλειστή ομάδα, στην εφαρμογή telegram.

Επιπλέον, εναντίον του 40χρονου έγιναν καταγγελίες ότι απέστειλε φωτογραφίες γυμνού και σεξουαλικού περιεχομένου γυναικών σε διάφορα άλλα άτομα μέσα από ψεύτικους λογαριασμούς στο Instagram.

 

Ως ένα από τους πιο διακεκριμένους προορισμούς αγροτουρισμού στην Κύπρο, εξελίσσεται το πετρόκτιστο και γραφικό χωριό της Τόχνης, στην επαρχία Λάρνακας.

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες κοινότητες του νησιού, που κουβαλά ιστορία πέραν των 10 αιώνων, η οποία θεωρείται από τις πιο εδραιωμένες κοινότητες στον τομέα του αγροτουρισμού. Και τούτο, διότι εκτός από την πλούσια ιστορία που κουβαλά, το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί με μια σειρά νέων έργων υποδομής. Η Τόχνη έχει συνδέσει την ιστορία της με την παρουσία της Αγίας Ελένης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον χρονογράφο Μαχαιρά, η Αγία Ελένη, μετά την επιστροφή της από τους Αγίους Τόπους, έκτισε στην Τόχνη ένα γεφύρι και μία εκκλησία στο ακριβές σημείο όπου σήμερα βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην εκκλησία αυτή προικοδότησε διάφορα εκκλησιαστικά είδη, με πολυτιμότερο ένα μέρος του Τιμίου Σταυρού, που σήμερα βρίσκεται στην ομώνυμη εκκλησία των Λευκάρων.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, στις εκκλησίες και τα παρεκκλήσια της περιοχής διασώζεται μια ανάλογη σε μέγεθος και ποιότητα κληρονομιά πέντε αιώνων. Μεγάλης αρχαιολογικής, καλλιτεχνικής και λατρευτικής αξίας εικόνες βρίσκονται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στο παρακείμενο εκκλησιαστικό μουσείο.

Η εκκλησία είναι του 19ου αιώνα και θεωρείται ίσως η μοναδική ανά το παγκόσμιο που είναι κτισμένη πάνω σε γεφύρι.

Πρόσφατα η εκκλησία φωτίστηκε με την στήριξη της ΕΤΑΠ, σε συνεργασία με το Κ.Σ. Τόχνης και την Μητρόπολη Τριμυθούντος. Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο φυλάσσονται αξιόλογα κειμήλια, μεταξύ αυτών ο σπάνιος αμφιπρόσωπος σταυρός, η μεγάλων διαστάσεων εικόνα της Αποκαθήλωσης και άλλες φορητές εικόνες σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η εικονική περιήγηση του μουσείου στα πλαίσια του έργου Larnaka Virtual Museums. Σε ύψωμα του χωριού δεσπόζουν τα ερείπια της γοτθικού ρυθμού εκκλησίας του 14ου αιώνα, που είναι αφιερωμένη στον Τίμιο Σταυρό. Για το μνημείο αυτό ετοιμάζεται εικονική τρισδιάστατη αναστήλωση.

Από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στην Τόχνη είναι και το μονοπάτι της φύσης, που ξεκινά από τις παρυφές του χωριού στα νοτιοανατολικά, ακολουθώντας μία κυκλική πορεία μήκους 2,8 χλμ. Χαρακτηρίζεται από ποικίλες εναλλαγές τοπίου με άγρια βλάστηση, περβόλια και μια πανοραμική θέα της περιοχής που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την τοπική εταιρεία τουρισμού, η Τόχνη είναι ένας διακεκριμένος αγροτουριστικός προορισμός, γεγονός που συνέτεινε στην αποκατάσταση παραδοσιακών οικιών του χωριού και στη διατήρηση της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Στην πλειοψηφία των αναπαλαιώσεων χρησιμοποιήθηκε η πέτρα της Τόχνης, η οποία λαξεύεται στην περιοχή. Είναι, δε, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στο χωριό αυτό, των 465 κατοίκων, λειτουργούν σήμερα 11 αδειούχα αγροτουριστικά καταλύματα συνολικής δυναμικότητας 132 κλινών, καθώς και άλλοι χώροι διαμονής. Στο κέντρο του χωριού λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά κέντρα στην Κύπρο, ενώ το καινούριο πάρκο αθλοπαιδιών περιλαμβάνει μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδότοπο.

Ένα από τα πιο αξιόλογα έργα υποδομής στην περιοχή (και στην επαρχία Λάρνακας γενικότερα), το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, θεωρείται ο εξωραϊσμός της κοίτης του ποταμού «Καμάρα».

Το έργο αυτό, που το κόστος του θα φθάσει τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει αμφιθέατρο, χώρο εκδηλώσεων, μεγάλης έκτασης πεζόδρομο, χώρους πρασίνου, φύτευση πέραν των 1500 δέντρων και φυτών, γεφύρια για αυτοκίνητα, τρεις πεζογέφυρες και πλακόστρωση όλης της κοίτης του ποταμού, το νερό του οποίου θα ρέει σχεδόν ολόχρονα.

 

 

 

Send this to a friend