Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν βλέπει καθυστερήσεις στην επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας ο ΟΚΥπΥ
Δεν βλέπει καθυστερήσεις στην επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας ο ΟΚΥπΥ

Δεν βλέπει καθυστερήσεις στην επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας ο ΟΚΥπΥ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Καμία απολύτως καθυστέρηση δεν διαπιστώνει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), στο κατασκευαστικό κομμάτι της επέκτασης και αναβάθμισης του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας με τίτλο ««Παράταση και καθυστέρηση για το ΤΑΕΠ Λάρνακας», ο ΟΚΥπΥ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαντά ότι ο διαγωνισμός, για τον οποίο δόθηκε παράταση μέχρι την 1η Αυγούστου, αφορά την αγορά υπηρεσιών, για μελετητές, που θα παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης των εργασιών και όχι τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου.

 

Σε σχέση με την κατασκευαστική πτυχή του έργου, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι ο διαγωνισμός για την επέκταση και αναβάθμιση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, για την ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος και του ισογείου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, έληξε στις 27 Απριλίου 2023. Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, υπογράφηκε η σύμβαση με τον επιτυχόντα προσφοροδότη και οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινούν σύντομα.

Η διάρκειά τους θα είναι 20 μήνες. Ο οργανισμός προσθέτει ότι ο διαγωνισμός, για την διαμόρφωση του δεύτερου ορόφου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι ανοικτός. Οι εργασίες θα είναι διάρκειας 12 μηνών.

Από το 2020…

———————

Όσον αφορά το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε ως προς την επέκταση και αναβάθμιση των χώρων όπου στεγάζεται το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, για το οποίο έγινε αναφορά στο δημοσίευμά μας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, ανεγέρθηκε, με σκοπό να στεγάσει διάφορα τμήματα και υπηρεσίες του νοσηλευτηρίου, έτσι ώστε ν’ αποσυμφορήσει το υφιστάμενο κτήριο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1985 και ως εκ τούτου αδυνατεί πια ν’ ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της σημερινής εποχής.

Η νέα πτέρυγα ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020 με σκοπό, μεταξύ άλλων, την μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων από το ισόγειο της παλιάς πτέρυγας, έτσι ώστε να επεκταθεί στον χώρο αυτό το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Τρία χρόνια και κάτι μήνες μετά την ανέγερση της νέας πτέρυγας, έγινε κατορθωτό να τροχιοδρομηθούν οι εργασίες επέκτασης του ΤΑΕΠ… Την ίδια ώρα, τα παράπονα των πολιτών για πολύωρες αναμονές στο υφιστάμενο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών. (μόλις που καλύπτει μια έκταση 310m2) μέχρι να τύχουν εξέτασης από κάποιο γιατρό είναι καθημερινά.

Με τον προτεινόμενο χώρο επέκτασης, το εμβαδόν του ΤΑΕΠ σχεδόν θα τετραπλασιαστεί, φτάνοντας περίπου στα 1.115m2.

 

Send this to a friend