Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λείπει μόνο ένα πρωτάθλημα από την ΑΕΚ
Λείπει μόνο ένα πρωτάθλημα από την ΑΕΚ

Λείπει μόνο ένα πρωτάθλημα από την ΑΕΚ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στις 18 Ιουλίου η ΑΕΚ συμπλήρωσε 29 χρόνια ζωής. Κουβαλά, όμως, 99 χρόνια ιστορίας, καθότι η ιστορία της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού, των δύο σωματείων της Λάρνακας που ενοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1994 με συνολικά πέντε πρωταθλήματα κι έξι κύπελλα, δεν σβήνει. Σ’ αυτά τα 29 χρόνια οι Λαρνακείς φίλαθλοι γνώρισαν πολλές χαρές, αλλά και πίκρες και απογοητεύσεις.

Οι απόψεις διίστανται εάν η ΑΕΚ κατάφερε να υλοποιήσει, όλα αυτά τα χρόνια, τον μεγάλο στόχο της ενοποίησης, που ήταν η δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι μόνιμη πρωταγωνίστρια. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο για μια «νέα» ομάδα, που προέρχεται από ενοποίηση, να καθιερωθεί άμεσα στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου. Βλέπουμε το παράδειγμα της ΠάφουF.C., που παρά τις τεράστιες προσπάθειες των διοικούντων της τα τελευταία χρόνια, ακόμα δεν γεύτηκε τη χαρά της μεγάλης διάκρισης. Σίγουρα, επί προεδρίας Άντρου Καραπατάκη η ΑΕΚ ανέβηκε επίπεδο.

Τα πέτυχε όλα, εκτός από ένα πρωτάθλημα, παρόλο που αρκετές φορές έφθασε στη βρύση, αλλά νερό δεν ήπιε (πέντε φορές δευτεραθλήτρια). Η επιτυχία του Α. Καραπατάκη, εκτός βέβαια από την δημιουργία ενός σύγχρονου ιδιόκτητου γηπέδου, έγκειται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η έξοδος στην Ευρώπη δεν αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ. Τα προηγούμενα χρόνια η Ευρώπη ήταν επιτυχία. Σήμερα όχι. Από την σεζόν 2014-15 θεωρείται (μ’ ελάχιστες εξαιρέσεις) δεδομένη. Όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ κατέκτησε δύο κύπελλα (άλλες δύο φορές φιναλίστ), ένα σούπερ καπ, ενώ τρεις φορές αγωνίστηκε σε ομίλους ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Και τις τρεις φορές αξιοπρεπώς. Πέρσι έγραψε ιστορία φθάνοντας μέχρι τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Πολλοί έχουν την άποψη ότι η ομάδα έπρεπε να είχε κερδίσει περισσότερους τίτλους σ’ αυτά τα 29 χρόνια. Σύμφωνοι. Αυτά που πέτυχε, όμως, ειδικά τα τελευταία 8-9 χρόνια, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Τι της λείπει της ΑΕΚ για να «κερδίσει» περισσότερο κύρος ως σύλλογος; Ένα πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγάλος καημός των Αεκτζήδων. Αν δεν τα καταφέρει αυτή η διοίκηση, διερωτώμαι ποια διοίκηση μπορεί να πετύχει αυτό τον μεγάλο στόχο;

Send this to a friend