Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Στα €3,8 εκ. τα κέρδη πριν τη φορολογία της Petrolina για το 2022
Στα €3,8 εκ. τα κέρδη πριν τη φορολογία της Petrolina για το 2022

Στα €3,8 εκ. τα κέρδη πριν τη φορολογία της Petrolina για το 2022

Στα €3,8 εκ. ανέρχονται τα κέρδη πριν τη φορολογία για την Petrolina (Holdings) Public Ltd για το 2022, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Κωστάκης Λευκαρίτης, κατά τη διάρκεια της 23ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της που πραγματοποιήθηκε την στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο συνολικός κύκλος εργασιών μέσω πρατηρίων, σε εμπορικούς πελάτες καθώς και σε άλλες εταιρίες πετρελαιοειδών ανήλθε στα €644,4 εκ. έναντι €479,5εκ. το 2021. Το κέρδος πριν τη φορολογία ανήλθε στα €3,8 εκ. έναντι €5,5 εκ. το 2021, ενώ το κέρδος μετά την αφαίρεση της φορολογίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στα €2,8 εκ. έναντι €4,8 εκ. το προηγούμενο έτος.

“Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, το κέρδος ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες υπολογίζεται στα 3,25 σεντ έναντι 5,53 σεντ το 2021”, αναφέρει η εταιρεία.

Επιπλέον, όσον αφορά στη διαχρονική μερισματική πολιτική της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ το Σεπτέμβριο του 2022, δεύτερου προμερίσματος προς 2,0 σεντ τον Νοέμβριο του 2022. “Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές της εταιρείας, προτείνει την καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 1,5 σεντ, έτσι ώστε το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του έτους 2022 να ανέλθει στα 5,2 σεντ ανά μετοχή ή 15,3% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κατά τη συνέλευση, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Κωστάκης Λευκαρίτης ανέφερε ότι “η χρονιά που μας πέρασε ήταν αναμφισβήτητα δύσκολη τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η έναρξη του πολέμου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2022, σε συνδυασμό με τις ανισορροπίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης αγαθών που είχαν προηγουμένως δημιουργηθεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, εντάθηκαν και επέφεραν σημαντικές αυξήσεις στις διεθνείς τιμές καυσίμων αλλά και άλλων προϊόντων, κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022”.

Πρόσθεσε ότι τα παραπάνω είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες του Ομίλου, κυρίως με αισθητά αυξημένο κόστος χρηματοδότησης των εισαγωγών προϊόντων πετρελαιοειδών. “Ο Όμιλος κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρωτόγνωρη νέα τάξη πραγμάτων”, σημείωσε.

Send this to a friend