Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκδήλωση του ΚΥΚΕΜ με θέμα «Η Ανασκόπηση της Λειτουργίας των Σημείων Διέλευσης από και προς τα Κατεχόμενα, Απρίλιος 2003 – Απρίλιος 2023»
Εκδήλωση του ΚΥΚΕΜ με θέμα «Η Ανασκόπηση της Λειτουργίας των Σημείων Διέλευσης από και προς τα Κατεχόμενα, Απρίλιος 2003 – Απρίλιος 2023»

Εκδήλωση του ΚΥΚΕΜ με θέμα «Η Ανασκόπηση της Λειτουργίας των Σημείων Διέλευσης από και προς τα Κατεχόμενα, Απρίλιος 2003 – Απρίλιος 2023»

 

 

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα  από το ΚΥΚΕΜ Λάρνακας – Αμμοχώστου εκδήλωση με θέμα «Η Ανασκόπηση της Λειτουργίας των Σημείων Διέλευσης από και προς τα Κατεχόμενα , Απρίλιος 2003 – Απρίλιος 2023».

Πολύτιμη από κάθε οπτική η εκδήλωση του ΚΥΚΕΜ, με καλεσμένους Εισηγητές τον κ. Μενέλαο Μενελαου, Ε/Κ Διαπραγματευτή και τον κ. Γιώργο Κασουλιδη , Εκπρόσωπο στη Δικοινοτιη Επιτροπή για τα Οδοφράγματα.

Η Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής ΚΥΚΕΜ Λάρνακας Αμμοχώστου κ. Ευδοκία Παπαχρηστούδη προλόγισε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, αναφερόμενη με δυο λογια, στις εδώ και σαράντα ολόκληρα χρόνια, Δράσεις του ΚΥΚΕΜ , τονίζοντας παράλληλα τους στόχους και τους σκοπούς του Κέντρου Κυπριακών Μελετών.

 

Το Συντονισμό του πάνελ, τον είχε ο Αντιπρόεδρος του κεντρικού ΚΥΚΕΜ κ. Ανδρέας Μορφίτης!
Μέσα από την εισήγηση του χαιρέτισε με τη σειρά του τονίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος της εκδήλωσης μας, καταθέτοντας τους δικούς του προβληματισμούς !

Παρόντες ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΚΥΚΕΜ Λάρνακας Αμμοχώστου κ. Μιχαλάκης Σκουρουμούνης και ο Ταμίας κ. Ανδρέας Φωτίου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ. Πρόδρομος Αλαμπριτης, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ , κ. Χρήστος Σενέκης, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, κ. Σωτηρης Ιωάννου, ο Διευθυντής Ειδήσεων του ΡΙΚ κ. Γιάννης Νικόλαος και πλήθος Φίλων μας, οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν θετικό πρόσημο στην πολυτιμότατα της εκδήλωσης, ενώ ταυτόχρονα για αλλά μη φορά περίτρανα, μ αυτόν τον τρόπο έδειξαν την αμέριστη ηθική αρωγή τους προς το ΚΥΚΕΜ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!

Αμέτρητα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί για το ποια ήταν η αρχική ιδέα δημιουργίας των σημείων διελευσης, που αποσκοπούσε, ποια τα οφέλη, ποια τα θετικά και πια τα αρνητικά, στην κοινωνική οικονομική ζωή στη Δημοκρατία , καθώς και σε τι βοήθησε για την επίλυση του Κυπριακού η ακόμη καλυτερα τι προσδοκούμε μέσω αυτών για μια ευνοϊκή και αντάξια λύση για τον Κυπριακό Λαό!

Δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα από τους εισηγητές οι οποίο διακρίθηκαν για την επιστημονικη τους κατάρτιση και για την

Ολύμπια Ηρεμία του Περικλή, αφού απλά, μεστά και δημοκρατικά στάθηκαν απέναντι στους οποίους καλοπροαίρετους προβληματισμούς μας!

Η εκδήλωση τελείωσε με την υπόσχεση των Εισηγητών σε κάλεσμα τους σε επόμενη ημερίδα όπου θα συζητηθούν θέματα που αγγίζουν το ενδιαφέρον μας εφ όλης της ύλης!

Ραντεβού λοιπόν στις επόμενες Εκδηλώσεις μας, με ουσιαστικές παρεμβάσεις στη γενικότερη επιστημονική και δημόσια ζωή!

Send this to a friend