Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας στην Αθηένου
Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας στην Αθηένου

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας στην Αθηένου

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με προϊστάμενο τον κ. Μάριο Αδαμίδη, επισκέφθηκαν τον Δήμο μας, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας, που ήρθαν στην Κύπρο για να δουν έργα που κατασκευάσθηκαν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς συνόδευσε την αποστολή, η οποία αρχικά επισκέφθηκε την Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων και το Κωνσταντινελένειο Κέντρο Ενηλίκων, που κατασκευάσθηκαν στα πλαίσια συγχρηματόδοτησης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, άξονας 3. Την αποστολή ανέμεναν και φιλοξένησαν η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής και οι διευθύντριες της Δημοτικής Στέγης, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα δύο Προγράμματα και στην κοινωνική ωφέλεια που προσφέρουν.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην αναπαλαιωμένη κατοικία του Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη, η οποία αναπαλαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, άξονας 3. Έγινε ξενάγηση στον χώρο, ενώ εθελόντριες του Δήμου, η κ. Γεωργία Χατζηθεοχάρους και η κ. Μαρία Παστού, υπόδειξαν τον τρόπο παραγωγής χαλουμιού και κέρασαν την αποστολή με διάφορα γαλακτοκομικά και άλλα εδέσματα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Πολυκέντρο Νεότητας, που αναπαλαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, άξονας 4 Leader, καθώς και στην Πλατεία της Βρύσης και στη βελτιωμένη πρόσοψη της κατοικίας Χατζηχάρου, έργα που κατασκευάσθηκαν στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, άξονας 4 Leader.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντυπωσιάσθηκαν με τις παρεμβάσεις που είδαν και τη συνέργεια που έχουν μεταξύ τους, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη παρέμβαση και εκφράσθηκαν με τα καλύτερα λόγια στον Δήμαρχο Αθηένου.

Send this to a friend