Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σε άλλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν μαθητές Λυκείου μετά από καταγγελία, για τις συνθήκες διαμονής τους
Σε άλλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν μαθητές Λυκείου μετά από καταγγελία, για τις συνθήκες διαμονής τους

Σε άλλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν μαθητές Λυκείου μετά από καταγγελία, για τις συνθήκες διαμονής τους

Σε άλλα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν μαθητές Λυκείου της Λευκωσίας, οι οποίοι πραγματοποιούν την καθιερωμένη εκδρομή στην Ελλάδα, αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, μετά από καταγγελία, για τις συνθήκες διαμονής των μαθητών σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. 

Το θέμα ήδη διερευνάται, ανέφερε σε δηλώσεις της η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, στο περιθώριο της συνάντησής της με τις Διευθύνσεις των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, η οποία έγινε την Τετάρτη στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, στον Στρόβολο.

«Ήδη γίνεται μια διερεύνηση από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία είναι σε επικοινωνία με το πρακτορείο που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδρομής», ανέφερε αρχικά η Υπουργός.

«Είναι κάτι που μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και που πρέπει να δούμε σε μελλοντικές μας δράσεις, δηλαδή ο ρόλος του Υπουργείου σε αυτές τις εκδρομές, η ευθύνη που έχει το Υπουργείο ή οι γονείς, η ευθύνη που φέρουν εξωτερικοί παράγοντες όπως τα πρακτορεία διοργάνωσης αυτών των εκδρομών και τελικά το οτιδήποτε αποφασιστεί να είναι προς όφελος των παιδιών μας, έτσι ώστε οι εκδρομές να μη μας οδηγούν σε τέτοιου είδους περιστατικά», συμπλήρωσε.

Ακόμη, είπε ότι δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα της διερεύνησης, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι «πολύ μεγάλη ευθύνη έχει και το πρακτορείο που επέλεξε το ξενοδοχείο». Παρόλα αυτά, διευκρίνισε, «θα πρέπει να δούμε σφαιρικά το θέμα, για να έχουμε λύσεις, που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν τουλάχιστον για την επόμενη τριετία».

Το απόγευμα της Τετάρτης, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος, αναφέροντας ότι έγιναν διευθετήσεις και το θέμα επιλύθηκε άμεσα με τη μεταφορά των μαθητών/μαθητριών σε άλλα ξενοδοχεία, εντός της πόλεως.

«Το θέμα των σχολικών εκδρομών είναι υπό συζήτηση ευρύτερα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend