Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνεχίζονται οι διαπολιτισμικές περιδιαβάσεις στον ιστορικό πυρήνα της Λάρνακας, σε μια προσπάθεια να έλθουν στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ζωής και της συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών, κατά τους προηγούμενους αιώνες, μέσα σε μια μικρή πόλη.

Ως συνέχεια της πρώτης εμπειρίας διαπολιτισμικής περιδιάβασης που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, το ερχόμενο Σάββατο, 3 Ιουνίου μια νέα σειρά περιηγήσεων με απώτερο στόχο να συνεχίσει η εξιστόρηση του παρελθόντος της πόλης, στο άλλοτε εμπορικό κέντρο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί πώς επιβίωσαν και προόδευσαν οι άνθρωποι μέσα από την διαφορετικότητά τους.

Ο πρώτος διαπολιτισμικός περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα και θα είναι στα αγγλικά.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι οι περίπατοι θα ξεκινήσουν από την πλατεία Ζουχουρί, θα διασχίσουν την εκκλησία του Αγίου Λάζαρου, την οδό Αφροδίτης, τον λεγόμενο τουρκομαχαλλά, το μεγάλο τζαμί, το Μεσαιωνικό Κάστρο και θα καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης, δηλαδή την πλατεία Ζουχουρί.

Θα  διαρκέσουν περίπου μία ώρα. Τον διαπολιτισμικό περίπατο θα συντονίζει ο Δρ. Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, διευθυντής των αρχείων Φοίβου Σταυρίδη.

Στις 12 Νοεμβρίου 2022 περισσότερα από 150 άτομα περιηγήθηκαν στην πόλη της Λάρνακας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική οπτική γωνία του ιστορικού της κέντρου. Οι περιηγήσεις αυτές ανέδειξαν την συμβολή των μεταναστών στην ιστορία και στην αστική ανάπτυξη της Λάρνακας από τον 18ο αιώνα και μετά.

 

Ο Δήμος Λάρνακας μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του για τη σωστή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, πραγματοποίησε την 2η Φιλοζωική ενημερωτική εκδήλωση για τους αδέσποτους γάτους. Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες Λάρνακας, την Αστυνομία για τα Ζώα και φιλοζωικών οργανώσεων, φιλόζωων, εθελοντών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος» – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και ήταν ανοικτή για το κοινό.

Mότο της εκδήλωσης ήταν «ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Μας γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των δημοτών για τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος, σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία για τα Ζώα, τις φιλοζωικές οργανώσεις και συλλόγους καθώς και τους εθελοντές για την προάσπιση και φροντίδα των αδέσποτων γάτων της πόλης μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για την ποιότητα ζωής των αδέσποτων γατών της και τη δημιουργία ελεγμένων χώρων σίτισης και πόσης.

Ο Δήμος κάλεσε τους δημότες να παραθέσουν εισηγήσεις και απόψεις και να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες για να καταστεί δυνατή η ολιστική αντιμετώπιση της ευημερίας των αδέσποτων γατιών.

 

Send this to a friend