Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης εμπορίας άγριων πτηνών
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης εμπορίας άγριων πτηνών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης εμπορίας άγριων πτηνών

Μετά από συλλογή και αξιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων για παράνομη εμπορία άγριων πτηνών, χθες το απόγευμα έγινε έρευνα, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, σε οικία προσώπου στην Επαρχία Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο νεοσσοί αετογερακίνας, οι οποίοι βρίσκονταν σε χάρτινη σακούλα και φαίνεται να είχαν αποσπαστεί πρόσφατα, από φωλιά στο φυσικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Θήρας τα συγκεκριμένα είδη πτηνών είναι δυνατό να πωληθούν με αντίτιμο μερικές χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Παγκοσμίως η παράνομη εμπορία άγριας πανίδας είναι προσοδοφόρα δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο στην Κύπρο είχαμε και στο παρελθόν παρόμοιες υποθέσεις καλούμε τον κόσμο να ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν περιπέσει κάτι στην αντίληψή του» είπε.

Ο ύποπτος συνελήφθη και κατηγορήθηκε γραπτώς, ενώ οι αρχές αναζητούν και άλλα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της αετογερακίνας στην Κύπρο, πριν μερικά χρονιά, ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και λόγω των πολύχρονων προσπαθειών της Υπηρεσίας Θήρας όσο και άλλων Κρατικών Υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο πληθυσμός του είδους έχει ανακάμψει σημαντικά.

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της πιο πάνω έρευνας σύμφωνα με την Υπηρεσία Θήρας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας κατεψυγμένος λαγός με πλήρες τρίχωμα, είκοσι δύο κατεψυγμένα φιλικουτούνια με πλήρες φτέρωμα, οκτώ κατεψυγμένα άγρια πτηνά, δεκαεννέα ξόβεργα και δύο κυνηγετικά πυροβόλα όπλα.

Πηγή: Cyprus Times

Send this to a friend