Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου Ενέργειας, για το τι μέλλει γενέσθαι με την αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης και παραμελημένης, εδώ και χρόνια, βιομηχανικής περιοχής Παμπούλας, περιμένει ακόμα ο Δήμος Λάρνακας.

Η περιοχή Παμπούλας, είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί διαχρονικά το νυν δημοτικό συμβούλιο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει εξευρεθεί η κατάλληλη λύση για τον εξωραϊσμό και την ανάπτυξή της.

Η περιοχή εμπίπτει στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Ενέργειας, αλλά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα οχληρίας, σε βαθμό που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Δήμος Λάρνακας πέραν της αποκοπής χόρτων και αγρίας βλάστησης και τον καθαρισμό του παράπλευρου καναλιού μερικές φορές τον χρόνο, με δική του πρωτοβουλία προβαίνει σε συχνές ενέργειες καθαρισμού και απομάκρυνσης σκουπιδιών και άλλων αντικείμενων.

Επίσης προχώρησε και στην κατεδάφιση τριών εγκαταλειμμένων παραπηγμάτων τα οποία θεωρήθηκαν επικίνδυνα, ενώ ταυτόχρονα για άλλα τρία υποστατικά, τα οποία έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους και συχνά μετατρέπονται σ’ εστίες βανδαλισμών κι εμπρησμών, έχει ξεκινήσει την διαδικασία ετοιμασίας εγγραφών προσφορών για κατεδάφιση τους, η οποία ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα.

Επιπρόσθετα, οι δημοτικές αρχές βρίσκονται και στη διαδικασία ετοιμασίας εγγράφων προσφορών για αφαίρεση των πατωμάτων των οικοδομών που έχουν ήδη κατεδαφιστεί.

Με αφορμή την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί η περιοχή Παμπούλας, ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές κατά το παρελθόν έχει επισημάνει στο Υπουργείο Ενέργειας την απαράδεκτη εικόνα η οποία βρίσκεται σε κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Παράλληλα, έχει προβεί και σε εισηγήσεις για αξιοποίηση της περιοχής, όπως π.χ. την μεταφορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών Λάρνακας ή ακόμα και τη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας, αλλά μέχρι στιγμής το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτά τα αιτήματα.

 

Η Δημοτική Χορωδία και η Επιτροπή Πολιτισμού Δήμου Αραδίππου, παρουσιάζουν σήμερα την παραγωγή “Να με Καρτεράς”, στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Η παράσταση πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις στο χρόνο και στο χώρο, με επίκεντρο μια ιστορία αγάπης. Η αγάπη όλα τα νικά, αρκεί να είσαι εκεί, να παλεύεις και να καρτεράς…

Είναι σταθμός από τη Δημοτική Χορωδία Αραδίππου και είναι αφιερωμένη στη μουσική και ποιητική διαδρομή των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη. Συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα.

Επί σκηνής/Αφήγηση – Κώστας Καντζιλιέρης. Τις χορογραφίες και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα.

 

Πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο  Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα τα εγκαίνια της έκθεσης των καλλιτεχνών Σπύρου Αγαθού και Αντώνη Τζιαρρίδη, οι οποίοι παρουσιάζουν μια εικαστική πρόταση. Πρόκειται για δυο διαφορετικές προσεγγίσεις, εμπνευσμένες από το χώρο και τα εκθέματα του Μουσείου, τοποθετημένες τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Αγαθού, εμπνευσμένος από τον τρόπο παρουσίασης και φύλαξης κεντημάτων στο Μουσείο Πιερίδη δημιουργεί μια σειρά ζωγραφικών έργων στον εσωτερικό χώρο του μουσείο που όπως και τα κεντήματα, παρατίθενται διπλωμένα μέσα σε προθήκες.

Διερευνώντας την σχέση της οπτικής κουλτούρας με τη μνήμη, ο Αντώνης Τζιαρρίδης τυλίγει γλυπτά από μπετόν με κόκκινη κλωστή, μια επαναληπτική διαδικασία στο όριο του αυτοματισμού και της χειρωναξίας.

Τα εν λόγω γλυπτά, τοποθετημένα στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, είναι του είδους που συναντούμε συχνά σε κήπους ή στο εξωτερικό της εισόδου σπιτιών. Παραπέμπουν σε αρχαίους μύθους ή καθημερινές σκηνές μεταφοράς νερού, ενώ μιμούνται την εικαστική γλώσσα του κλασικισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Ιουλίου.

 

Send this to a friend