Home ΛΑΡΝΑΚΑ Από την τελετή των εγκαινίων της πλατείας Τάσος Μητσόπουλος της κοινότητας Μαρωνίου στην επαρχία Λάρνακας (φώτο)
Από την τελετή των εγκαινίων της πλατείας Τάσος Μητσόπουλος της κοινότητας Μαρωνίου στην επαρχία Λάρνακας (φώτο)

Από την τελετή των εγκαινίων της πλατείας Τάσος Μητσόπουλος της κοινότητας Μαρωνίου στην επαρχία Λάρνακας (φώτο)

Ένα όραμα , ένα πολυετές κοινό όνειρο όχι μόνο του υφιστάμενου συμβουλίου της κοινότητας Μαρωνίου της επαρχίας Λάρνακας, αλλά και των συμβουλίων των προηγούμενων χρόνων, όπου έγινε ο πρωταρχικός, στόχος υλοποιήθηκε τώρα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου.

 

Η πλατεία έχει ονομαστεί Τάσος Μητσόπουλος ως ένδειξη μνήμης κ τιμής στον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο όπου ως Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, είχε συμμετέχει και σε δυο συσκέψεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, για προώθηση διαφόρων έργων της κοινότητας Μαρωνίου.


Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν φίλος της κοινότητας, ένας άνθρωπος ειλικρινής, ντόπρος ,νοιαζόταν για τα κοινά και ήταν πιστός στρατιώτης στο έργο που είχε αναλάβει.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαρωνίου “Ήταν το ελάχιστον που μπορούσαμε να κάνουμε ως ένδειξη μνήμης και τιμής προς το πρόσωπο του”.

Η ανάπλαση της πλατείας είναι η πρώτη φάση του έργου όπου περιλαμβάνει υπαίθριους καθιστικούς χώρους, χώρο εκδηλώσεων, πράσινο, φωτισμό και χώρο στάθμευσης.
Η δεύτερη φάση αφορά τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία, όπου θα αντικαταστήθει το παλιό οδόστρωμα με νέο σύγχρονο πλακόστρωτο. Ένα έργο που θα κοστίσει συνολικά γύρω στις €900,000.

Η πλατεία αποτελεί ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της κοινότητας μας και είναι ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου αυτού:
Πρώτα απ ́όλους τον αγαπητό Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χ’Στεφάνου όπου μας είχε τιμήσει με την παρουσία του και τελέσαμε τα εγκαίνια υπό την αιγίδα του.

Η βοήθεια του ήταν πολύτιμη και χωρίς την συμβολή του για την χρηματοδότηση δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί το έργο αυτό αλλά και για την δεύτερη φάση που αποτελεί την επιδιόρθωση και αντικατάσταση των πλακόστρωτων δρόμων που οδηγούν προς την πλατεία.
Ιδιαίτερες ευχαριστήριες και στο προσωπικό της Επαρχιακής Διοίκησης. Ευχαριστούμε το αρχιτεκτονικό γραφείο Ιωακείμ και Λοιζας το οποίο είχε και την επίβλεψη του έργου και που θα συνεχίσει και στην δεύτερη φάση καθώς και τον εργολάβο του έργου για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αγαπητή Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, τους βουλευτές της Επαρχίας Λάρνακας, τους εκπροσώπους κομμάτων, τους Κοινοτάρχες περιοχής Βασιλικού , την αγαπητή Κατερίνα Μητσόπουλου

Και όλους τους συγχωριανούς και φίλους της κοινότητας μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε και την Θεοφανώ Παπαχρίστου και Νικόλα Αργυρού για το όμορφο μουσικό πρόγραμμα που μας χάρισαν , την εταιρία Recital pro sound ,Lighting and event gear για τον ήχο καθώς και τον Σπύρο Γεωργίου από το piazza maroni για το εύγευστο φαγητό που ετοίμασαν”.

Send this to a friend