Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ Ζητούμενο η πρεμιέρα στους ΑΜΚΕ να ξεκινήσει “με το δεξί” για την Κύπρο
Ζητούμενο η πρεμιέρα στους ΑΜΚΕ να ξεκινήσει “με το δεξί” για την Κύπρο

Ζητούμενο η πρεμιέρα στους ΑΜΚΕ να ξεκινήσει “με το δεξί” για την Κύπρο

Πρεμιέρα, σήμερα Δευτέρα, για τους 19ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, με τη διοργανώτρια Μάλτα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο, οπόταν και θα πέσει η αυλαία.

Σύμφωνα με τους απεσταλμένους της ΕΑΚ και του ΚΥΠΕ, Πολύβιο Αλεξάνδρου και Δήμητρα Νικολάου, 1.200 περίπου αθλητές από Μάλτα, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Μονακό, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο και Λιχτενστάιν θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, με στόχο να εκπληρώσει ο κάθε ένας τις δικές του προσδοκίες. Ζητούμενο η πρεμιέρα να ξεκινήσει “με το δεξί” για την Κύπρο.

Η κυπριακή αποστολή είναι η πολυπληθέστερη στους αγώνες αφού αριθμεί 187 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα.

Ο Αρχηγός της αποστολής και ταμίας της ΚΟΕ, Αλέξανδρος Χριστοφόρου, μιλώντας στους απεσταλμένους του ΚΥΠΕ και της ΕΑΚ, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορούμε να αναμένουμε από τους Κύπριους αθλητές στους συγκεκριμένους αγώνες.

«Έχουμε πει ότι η πρώτη θέση δεν είναι ο αυτοσκοπός. Φυσικά, την θέλουμε και ήρθαμε προετοιμασμένοι για το σκοπό αυτό. Γι’ αυτό και βρισκόμαστε στη Μάλτα με την μεγαλύτερη αποστολή που έχουμε λάβει ποτέ σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

Έγινε, συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου, «μεγάλη προσπάθεια ώστε να έχουμε μαζί μας όλους τους καλούς μας αθλητές».

«Πολύ λίγοι με βάση τα αγωνίσματα που θα γίνουν δεν ήρθαν μαζί μας, γιατί είχαν άλλες διεθνείς υποχρεώσεις. Γι’ αυτό και ελπίζουμε για το μάξιμουμ δυνατόν», συμπλήρωσε.

Πρεμιέρα σήμερα με τρία αθλήματα

—————–

Αρχή έχουμε σήμερα σε τρία αγωνίσματα: Στην καλαθόσφαιρα, στο τένις και στο σκουός. Στο πρώτο τζάμπολ στο μπάσκετ, τα κορίτσια του Ηρακλή Πιττάκα (13:00, τοπική ώρα),  θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη του Λουξεμβούργου, ενώ δύο ώρες αργότερα η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη θα αντιμετωπίσει επίσης το Λουξεμβούργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες στη φάση των ομίλων θα ακολουθήσουν την ίδια σειρά αντιπάλων.

Στο σκουός έχουμε τέσσερις συμμετοχές στο μονό ανδρών και γυναικών. Στις 10:30 τοπική ώρα θα αγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Κυρμίτσης και Ανδρέας Κουφεττάς, στις 11:00 ο Γιάννης Ευτυχίου, ενώ θα ακολουθήσει, στις 13:30, η Βάσω Καρασσάβα Χαμπίδη. Σε περίπτωση πρόκρισης οι αγώνες της επόμενης φάσης θα αρχίσουν στις 16:00. Οι ημιτελικοί και τελικοί θα διεξαχθούν αύριο Τρίτη.

Στο τένις, θα έχουμε, ύστερα από αλλαγή στο πρόγραμμα, έναν αγώνα στο διπλό γυναικών. Κλειώ Μαρία Ιωάννου και Μαρία Κωνσταντίνου θα αντιμετωπίσουν τις Sofia Jonasdottir και Anna Gronholm  Ο αγώνας τους θα αρχίσει στις 14:00 τοπική ώρα Μάλτας.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής του τένις, Δημήτρης Ηροδότου, σε δηλώσεις του, στους απεσταλμένους της ΕΑΚ και του ΚΥΠΕ ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι Εθνικές προετοιμάζονται για τα παγκόσμια κύπελλα στο τένις».

«Άρα αυτοί οι αγώνες είναι μια ευκαιρία να δούμε που βρισκόμαστε. Στους άνδρες ήρθαμε με φουλ ομάδα και ο στόχος μας είναι τα μετάλλια. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνω ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αφού ορισμένοι αθλητές προέρχονται από τραυματισμό. Στις γυναίκες δυστυχώς δεν ήρθε φουλ η ομάδα. Η πρώτη στην κατηγορία, Ραλούκα Σελπάν, βρίσκεται στο Ρολάν Γκαρός. Οι νεαρές όμως αθλήτριες που έχουμε θα προσπαθήσουν να φέρουν ότι καλύτερο μπορούν», πρόσθεσε.

Απόψε η τελετή έναρξης

—————–

Το βράδυ της Δευτέρας (20:45 τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, μέσα από την οποία οι διοργανωτές θα θελήσουν να αναδείξουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους.

Σημαιοφόροι της κυπριακής αποστολής θα είναι η κολυμβήτρια Κάλια Αντωνίου και ο τζουντόκα Γιώργος Μπαλαρτασβίλι. Αμφότεροι κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στους πρόσφατους Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς αγώνες αντίστοιχα.

Η Γενική Συνέλευση των Αγώνων στο καλεντάρι της Δευτέρας

————–

Σήμερα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Αγώνων, όπου την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, και ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Γεωργίου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Υπουργών Αθλητισμού, όπου την αρμόδιο Υπουργό,  Αθηνά Μιχαηλίδου, θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, που θα βρίσκεται στη Μάλτα όλη την εβδομάδα ως προσκεκλημένος της ΚΟΕ για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των Κύπριων αθλητών.

Το στοίχημα των διοργανωτών

—————-

Η κυπριακή αποστολή όπως και όλες οι αποστολές των εννέα κρατών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες, κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «ODYCY» στην πόλη Σλιέμα. Κάτι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι να διαπιστωθεί  εάν θα κυλήσουν όλα ομαλά όπως τα σχεδίασαν οι διοργανωτές.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι χθες Κυριακή, όταν έφτασε η κυπριακή αποστολή, η πρώτη μεταξύ των άλλων χωρών, δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κοντά στους αθλητές και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος επέλεξε να διαμείνει στο ίδιο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν όλες οι αθλητικές αποστολές.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

Send this to a friend