Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ωραιότερη πόλη
Ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ωραιότερη πόλη

Ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην ωραιότερη πόλη

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ο Αντρέας Λευκαρίτης είναι ένας από τους πιο συμπαθής αθλητικούς παράγοντες στην Κύπρο. Χαίρει εκτίμησης απ’ όλο τον φίλαθλο κόσμο ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.

Χρόνια τώρα, μαζί με τον πατέρα του, Ντίνο Λευκαρίτη, είναι δίπλα στην διοίκηση Άντρου Καραπατάκη και παράλληλα δίπλα στο καλαθοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, συνδράμοντας ουσιαστικά στο «μεγάλωμα» του συλλόγου, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην καλαθόσφαιρα.

Άρεσε πολύ η ατάκα του μετά το τέλος του πρόσφατου τελικού με τον Κεραυνό, στο Στρόβολο, όπου η ΑΕΚ έκανε το «break» και πήρε τον τίτλο.

«Το πρωτάθλημα αυτό είναι αφιερωμένο στην ωραιότερη πόλη της Κύπρου», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντρέας, εννοώντας φυσικά την πόλη καταγωγής του, τη Λάρνακα. Το βέβαιο, Αντρέα μου, είναι ότι η ωραιότερη πόλη της Κύπρου, όπως χαρακτηρίζεις την αγαπημένη μας Λάρνακα (είναι γεγονός ότι έχει πολλά προτερήματα έναντι των άλλων πόλεων), αξίζει να πανηγυρίζει τίτλους. Αυτό επιτάσσει η πλούσια ιστορία που κουβαλά στο ποδόσφαιρο και στην καλαθόσφαιρα.

Η μπασκετική ΑΕΚ κέρδισε έξι πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία, ενώ παλαιότερα ο Πεζοπορικός είχε κερδίσει άλλα τέσσερα πρωταθλήματα! «Χόρτασε» από καλαθοσφαιρικούς τίτλους η Λάρνακα.

Το ζήτημα είναι πότε θα πανηγυρίσει κι έναν τίτλο πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο; Οι Λαρνακείς ζουν με αυτό τον καημό. Το τελευταίο πρωτάθλημα που ήλθε στη Λάρνακα ήταν το 1988 από τον ΠΟΛ, ενώ παλαιότερα το κατέκτησε η ΕΠΑ το μακρινό 1970.

Η ΑΕΚ αξίζει ένα πρωτάθλημα με βάση την πορεία της την τελευταία δεκαετία. Σχεδόν κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί, αλλά κάτι συμβαίνει στην πορεία και ο τίτλος κάνει φτερά.

Πέντε φορές δευτεραθλήτρια τα τελευταία εννέα χρόνια! Πότε θα κάνει το βήμα παραπάνω; Ιδού το μεγάλο ερώτημα. Φέτος, όλοι πίστεψαν, τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο, ότι θα ήταν η χρονιά της. Κι όμως, την Κυριακή (28/5) θα παλέψει για να εξασφαλίσει το τελευταίο ευρωπαικό εισιτήριο…

 

Send this to a friend