Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Νέα ηγεσία ΟΕΛΜΕΚ: Έτσι ψήφισαν οι 4,846 εκπαιδευτικοί
Νέα ηγεσία ΟΕΛΜΕΚ: Έτσι ψήφισαν οι 4,846 εκπαιδευτικοί

Νέα ηγεσία ΟΕΛΜΕΚ: Έτσι ψήφισαν οι 4,846 εκπαιδευτικοί

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η ΟΕΛΜΕΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της.

Τα τελικά αποτελέσματα από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ έχουν ως ακολούθως:

Η Αλλαγή έλαβε 2.259 ψήφους ή ποσοστό 46,62% και εξασφάλισε 10 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Η Προοδευτική έλαβε 1.172 ψήφους ή ποσοστό 24,18% και εξασφάλισε 5 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Η ΔΗ.ΚΙ. έλαβε 802 ψήφους ή ποσοστό 16,55% και εξασφάλισε 3 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Η Νέα Κίνηση έλαβε 429 ψήφους ή ποσοστό 8,85% και εξασφάλισε 2 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Η Νέα Πνοή έλαβε 184 ψήφους ή ποσοστό 3,80% και εξασφάλισε 1 θέση στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Σύνολο ψήφων 4.846 ή ποσοστό 100% και 21 μέλη θα απαρτίζουν το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ.

Εξάλλου, σύμφωνα με εκπαιδευτικές πηγές του ΚΥΠΕ, η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, είναι αβέβαιη, διότι όποιος και να εκλεγεί Πρόεδρος δεν έχει πλειοψηφία και δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την Γραμματεία ούτε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, εκτός και αν ο Πρόεδρος προέλθει από συνεργαζόμενες Κινήσεις.

Αλλά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, κανείς δεν ξέρει πώς θα γίνει αυτό, προσθέτοντας πως η κατάσταση είναι κάπως μπλεγμένη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο επόμενο διάστημα οι Κινήσεις που υπάγονται στην ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσουν και θα κάνουν τις διαβουλεύσεις μεταξύ τους, ενώ το Καταστατικό της Οργάνωσης προνοεί ότι εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος πρέπει να συνέλθουν οι Γενικοί Αντιπρόσωποι για να εκλέξουν το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθως το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο την Γραμματεία.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ εκπαιδευτικές πηγές, υπάρχει ακόμη δρόμος και μπορεί να πάρει μέχρι και 3 εβδομάδες περίπου μέχρι να ανακοινωθεί το νέο ΚΔΣ και η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για την επόμενη τριετία, μέχρι και τις 10, 15 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα γίνουν συμμαχίες ή ίσως να προχωρήσει η Οργάνωση σε νέες εκλογές, οι πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως δεν είναι εύκολο να διαφοροποιηθούν οι συμμαχίες όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένο το σκηνικό.

Αναλυτικά, ψήφισαν ως εξής:

Send this to a friend