Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Βλάβη σε drone της Εθνικής Φρουράς, το οποίο εκτελούσε πτήση πάνω από τα Λεύκαρα παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε συναγερμό η Δύναμη.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, πρόκειται για drone τύπου UAV Aerostar που αποτελεί μέρος των νέων εξοπλιστικών παραλαβών της Εθνικής Φρουράς από το Ισραήλ το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση στην περιοχή των Λευκάρων. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατάφερε τελικά και προσγειώθηκε στα Λεύκαρα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας, η οποία ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης του αεροσκάφους δόθηκε οδηγία μέσω τηλεχειρισμού για αναγκαστική προσγείωση σε ελεγχόμενη μη κατοικημένη περιοχή βορείως της κοινότητας των Λευκάρων. Ειδικοί εμπειρογνώμονες της Εθνικής Φρουράς ερευνούν το περιστατικό.

 

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη οργανωμένη κινητοποίηση του Δήμου Λάρνακας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κωλυσιεργία που παρατηρείται εκ μέρους του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, να μεταφέρει τις υπηρεσίες του από το παλιό νοσοκομείο της πόλης στην νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κτηρίου, το οποίο προορίζεται για νέο δημοτικό μέγαρο.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας, ως πρώτο βήμα έκφρασης της δυσαρέσκειας που υπάρχει για το θέμα αυτό, στις 9 Ιουνίου στις 5μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του παλαιού νοσοκομείου, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν η Επιτροπή Ανάπτυξης της Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και δημότες.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφασή του ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου 2020, έδινε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για μεταφορά των υπηρεσιών του από το παλαιό νοσηλευτήριο στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Παρόλο που υπήρχαν διαθέσιμα και τα σχετικά κονδύλια, εντούτοις σχεδόν τρία χρόνια μετά ακόμα δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια μεταστέγασης, προς απογοήτευση του δήμου της πόλης.

«Η κωλυσιεργία που παρατηρείται επηρεάζει και καθυστερεί τις διαδικασίες μεταστέγασης των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας την ώρα που ο δήμος είναι έτοιμος, από τον περασμένο Μάρτιο, να προκηρύξει προσφορές για την εκτέλεση του έργου, αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης των διατηρητέων οικοδομών και κατεδάφισης υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες».

«Ο Δήμος Λάρνακας έχει επιδείξει σοβαρότητα και σεβασμό στις διαδικασίες του ΟΚΥπΥ, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει απαθής εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών του.

Γι’ αυτό απευθύνει ύστατη έκκληση όπως τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα από τον ΟΚΥπΥ υλοποιηθούν». Ο Δήμος Λάρνακας με γραπτή επιστολή του, ημερομηνίας 24 Μαΐου 2023, καλεί τον ΟΚΥπΥ να ορίσει άμεσα συνάντηση για συζήτηση του θέματος.

Send this to a friend