Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ακόμη να διοριστεί ερευνώντας λειτουργός του ΟΚΥπΥ για την Ανθούλλα
Ακόμη να διοριστεί ερευνώντας λειτουργός του ΟΚΥπΥ για την Ανθούλλα

Ακόμη να διοριστεί ερευνώντας λειτουργός του ΟΚΥπΥ για την Ανθούλλα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σχεδόν ένα μήνα μετά τον άδικο και πρόωρο θάνατο της Ανθούλλας Σάντη, από το Κίτι, ο σύζυγός της, Ερρίκος, ακόμα περιμένει τον ορισμό ερευνώντα ιατρικού λειτουργού από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε το μοιραίο για την άτυχη 59χρονη γυναίκα.

Ο Ερρίκος Σάντης προχώρησε σ’ επίσημη καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου για ιατρική αμέλεια, όσον αφορά τις συνθήκες περίθαλψης της συζύγου του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 26 Απριλίου, όταν μεταφέρθηκε με συμπτώματα covid, ενώ κατήγγειλε και ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πόλης που, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκε να περιθάλψει την 59χρονη λόγω κορωνοιού και την παρέπεμψε στο δημόσιο νοσοκομείο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ερρίκος Σάντης είπε ότι ακόμα περιμένει κάποιον ερευνώντα ιατρικό λειτουργό του ΟΚΥπΥ να επικοινωνήσει μαζί του, στο πλαίσιο των ερευνών για τις συνθήκες περίθαλψης της Ανθούλλας στην πτέρυγα covid του Νοσοκομείου Λάρνακας, αλλά και για εξέταση των αποτελεσμάτων των αιματολογικών αναλύσεων στις οποίες υποβλήθηκε η σύζυγός του την ημέρα κατά την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσο δικαιολογείτο ή όχι το εξιτήριο που έλαβε.

Θυμίζουμε, ότι σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Ερρίκος Σάντης γνωστοποίησε τα αποτέλεσμα των εξετάσεων αιμόστασης που έκανε η Ανθούλλα την 26η Απριλίου στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα οποία τα D-Διμερή της ήταν 1115,3, ενώ οι κανονικές τιμές αναφοράς κυμαίνονται από 0-500.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μέτρηση των Δ – Διμερή αξιολογεί την ενεργοποίηση του ινωδολυτικού συστήματος και την ενδοαγγειακή θρόμβωση. Είναι ένα πολύ χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο για τον αποκλεισμό της οξείας φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου και της πνευμονικής εμβολής.

Εφόσον τα Δ – Διμερή είναι αυξημένα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ανθούλλας Σάντη, τότε είναι δυνατή η αγγειακή απόφραξη, γι’ αυτό και ο γιατρός θα πρέπει να διερευνήσει αμέσως αυτή την υποψία, ώστε να μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα αντιμέτρα.

Η Ανθούλλα Σάντη πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στις 26 Απριλίου, λίγες ώρες μετά την μεταφορά της στην πτέρυγα covid, και δυστυχώς απεβίωσε στον ύπνο της, στο σπίτι της, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

«Πέρασαν σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και διερωτώμαι πώς ο ΟΚΥπΥ ακόμα δεν κατάφερε να διορίσει ερευνώντα ιατρικό λειτουργό για την υπόθεση της Ανθούλλας για να ξεκινήσει έρευνες και να εξετάσει τις αναλύσεις αίματος που έκανε. Εγώ θα συνεχίσω να φωνάζω για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν πρέπει να πεθάνει άδικα, όπως συνέβη με την Ανθούλλα», σημείωσε ο Ερρίκος Σάντης.

Ζήτησε διευκρινήσεις

——————————-

Όπως πληροφορούμαστε, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, μέσω επιστολής, έχει ζητήσει πρόσφατα από την Αστυνομία διευκρινήσεις ως προς την ειδικότητα του ιατρικού λειτουργού που πρέπει να οριστεί στην περίπτωση της Ανθούλλας Σάντη. Ως εκ τούτου, ο ορισμός του ιατρικού λειτουργού για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα.

Send this to a friend