Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε χθες ποινές πολυετούς φυλάκισης σε δύο γυναίκες ηλικίας 42 και 33 ετών, οι οποίες κρίθηκαν ένοχες για υπόθεση εισαγωγής και κατοχής 12 κιλών και 844 γραμμαρίων φυτικής ύλης κάνναβης.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε στην 42χρονη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και στη 33χρονη 12 ετών.

Προστίθεται ότι η μεγάλη ποσότητα κάνναβης, εντοπίστηκε τον Ιανουάριο, μετά από διεθνή συνεργασία των Αρχών της Κύπρου και της Ελλάδας και ειδικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αστυνομίας Κύπρου και του Τμήματος Τελωνείων. Τα δύο δέματα «είχαν παραλήπτη την 33χρονη, ενώ το τρίτο δέμα τη 42χρονη.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, κατόπιν αιτήματος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, για εξοικείωση των λιμενοφυλάκων της Αρχής στη Λιμενική Περιοχή Ζυγίου – Βασιλικού.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν σε θεωρητικό επίπεδο, από αρμόδιο του Πυροσβεστικού Σταθμού, οι βασικές παράμετροι που αφορούν στη διαχείριση πυρκαγιών, τα διάφορα είδη πυρκαγιών και μέθοδοι αντιμετώπισής τους, καθώς και μέθοδοι αυτοπροστασίας.

Σε πρακτικό επίπεδο, έγινε εκπαίδευση στη χρήση πυροσβεστήρων διαφόρων ειδών, καθώς και πρακτική εκπαίδευση επί του νέου αυτόνομου συστήματος πυρόσβεσης που απέκτησε πρόσφατα η Αρχή Λιμένων Κύπρου.

 

Πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων, η Ημερίδα με θέμα «Διαπολιτισμική ένταξη σε τοπικό επίπεδο στην Κύπρο», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Δήμων Κύπρου, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της ημερίδας ήταν «η ανταλλαγή απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης, αναφορικά με το θέμα της ένταξης μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δυνητικής αρμοδιότητας της κοινωνικής πολιτικής, που προνοεί η νομοθεσία για τους νέους Δήμους».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κυβέρνησης και των σχετικών κρατικών υπηρεσιών, καθώς και αιρετοί και τεχνοκράτες της κυπριακής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Send this to a friend