Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κραυγή απόγνωσης 34χρονου: «Πρέπει να προβλέπεις ότι θα μείνεις τετραπληγικός»
Κραυγή απόγνωσης 34χρονου: «Πρέπει να προβλέπεις ότι θα μείνεις τετραπληγικός»

Κραυγή απόγνωσης 34χρονου: «Πρέπει να προβλέπεις ότι θα μείνεις τετραπληγικός»

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε, ο 34χρονος Χρίστος Χατζηδημητρίου σύζυγος και πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού, ο οποίος μετά από ατύχημα που είχε τον Ιούνιου του 2021 έμεινε τετραπληγικός.

Ο 34χρονος έκανε αίτηση για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), η οποία, σύμφωνα με επιστολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας,  απορρίφθηκε με την αιτιολογία η οποία ότι υπήρξε «αποξένωση καταθέσεων» από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς πριν καταστεί ανάπηρος.

Συγκεκριμένα, είπε «για την διαδικασία έγκρισης του αιτήματος μου για να λάβω το εν λόγω επίδομα μου ζήτησαν statement λογαριασμό από το 2016 και η αίτηση μου απορρίφθηκε, διότι έκανα αποξένωση καταθέσεων πριν από το ατύχημα». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι μετά την απόρριψη του αιτήματος του, του είπαν ότι θα έπρεπε να στείλει στοιχεία από το 2014. Μετά την απόρριψη της αίτησης του έκανε ένσταση, πρόσφατα και περιμένει.

Ο Χρίστος σχολιάζοντας όλη αυτή την κατάσταση την οποία ζει είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να προβλέπεις ότι θα έχεις ατύχημα και θα είσαι τετραπληγικός για μια ζωή και να ταλαιπωρήσει για να μην κάνεις αποξένωση περιουσιακών στοιχείων. Είναι κοροϊδία, έτσι το παίρνω προσωπικά».

Όσο αφορά την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ανέφερε πως «Με την οργάνωση είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία. Έστειλα μια επιστολή στον αρμόδιο φορέα για το θέμα και όπως εμένα περιμένουν και αυτοί απάντηση για να λυθούν κάποια θέματα τα οποία έχουμε».

Τέλος, αναφορικά με την παρούσα εισοδήματα τα οποία λαμβάνει δήλωσε πως «Ζω με μια σύνταξη βαριάς κινητικής αναπηρίας που λαμβάνω, νομίζω ότι είναι  αντιληπτό ότι δεν είναι αρκετή». Ενώ, πρόσθεσε ότι «αν θα λάβω το επίδομα λαμβάνονται υπόψιν και τα εισοδήματα της συζύγου μου η οποία είναι επίσης χαμηλόμισθη και πιθανώς να δικαιούμαι πολύ μειωμένο επίδομα λόγω εισοδημάτων που είναι ένα θέμα αυτό γιατί το κόστος της αναπηρίας είναι πολύ μεγάλο και το δεν μπορεί να καλυφθεί από την συνταγή ή ένα χαμηλό μισθό».

Δείτε απόσπασμα:

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend