Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Άστατος ο καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν με βροχές
Άστατος ο καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν με βροχές

Άστατος ο καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν με βροχές

Μεμονωμένες βροχές αναμένονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό αρχικά να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βορειοανατολικά, ενώ αργότερα θα σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη, κυρίως στα εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους γύρω 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια, στα βόρεια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Aρχικά ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά, κυρίως στα νότια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά και στο εσωτερικό. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν, κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά το απόγευμα βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3, σύντομα μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα τοπικά στα νότια παράλια, παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

To βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα καταστεί παροδικά κυρίως συννεφιασμένος από μέσες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν τοπικές, ελαφρές κυρίως βροχές. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 και αργότερα τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα και σταδιακά μικρή πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Send this to a friend