Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σήμερα Παρασκευή στις 10.00 π.μ., θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα.

 

Φωτιά ξέσπασε σε έξι οχήματα τα ξημερώματα στην Eπαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 1.45 σε οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό χώρο στο Κίτι.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και μέλη της Αστυνομίας.Από τη φωτιά και τα έξι οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς και η αξία τους υπολογίζεται στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς θα εξακριβωθούν σήμερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

Πίσω από τα αστυνομικά κελιά βρέθηκε 53χρονος μάγειρας, από τη Βουλγαρία, ο οποίος εκδόθηκε από τη Γεωργία στην Κύπρο με σκοπό να δικαστεί για μεγάλο χρηματικό ποσό και άλλων τιμαλφή που ανήκουν στον εργοδότη του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταξύ 15-16 Ιουλίου του 2022 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία Κιτίου από αλλοδαπό κάτοικο Περβολιών ότι κλάπηκαν από την οικία του 100 χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, που αντιστοιχούν σε 40 – 50 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα και διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 82 χιλιάδων ευρώ.

Ο 53χρονος εργαζόταν στον παραπονούμενο ως μάγειρας. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

 

Διαστάσεις προσλαμβάνουν στη Λάρνακα τα τηλεφωνήματα απατεώνων, οι οποίοι προσπαθούν να ξεγελάσουν πολίτες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, παριστάνοντάς τους είτε τους γιατρούς, είτε τους αστυνομικούς.

Ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρει ότι επίκεντρο της δράσης των υπόπτων είναι η Λάρνακα, όπου τις τελευταίες μέρες έχουν καταγγελθεί συνολικά 11 υποθέσεις! Ε

ξού και η Αστυνομία συστήνει εκ νέου στο κοινό να είναι προσεκτικό όταν δέχεται τέτοια τηλεφωνήματα και να ενημερώνει άμεσα τις αρχές ασφαλείας. Πλέον, οι δράστες της απάτης άλλαξαν τροπάριο, αφού δεν παριστάνουν μόνο τους γιατρούς, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς με πολίτες και παριστάνοντας τους γιατρούς αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο των πολιτών έχει τραυματιστεί και χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη.

Οι δράστες ζητούν από τους πολίτες όπως καταβάλουν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα. Φαίνεται ότι οι δράστες σε κάποιες περιπτώσεις καλούν από απόκρυψη κλήσης και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα οι παραπονούμενοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με  συγγενικό τους πρόσωπο ή με την Αστυνομία.

Καταγγελίες έγιναν και για δράστες που παριστάνουν… τους αστυνομικούς, αναφέροντας στα υποψήφια θύματά τους ότι πρέπει να καταβάλουν χρήματα, έτσι ώστε συγγενικό τους πρόσωπο που ενεπλάκη και τραυματίστηκε σε τροχαία σύγκρουση να βοηθηθεί από τους αστυνομικούς που διερευνούν τις ευθύνες πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

«Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ως εκ τούτου, απευθύνεται έκκληση στο κοινό όπως σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιου τύπου τηλεφώνημα, να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον αριθμό 1460».

 

Δύο πρόσωπα ηλικίας 37 και 29 ετών συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί την Τετάρτη 17 Μαϊου, στην περιοχή Τόχνης, στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου και το ΤΑΕ Λάρνακας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 37 και 29 ετών, σε σχέση με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων».

Σημειώνεται ότι «υπό κράτηση τελεί και τρίτος ύποπτος, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, επίσης δυνάμει δικαστικού εντάλματος και μετά από στοιχεία που είχαν προκύψει σε σχέση με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Ο 51χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του».

Υπενθυμίζεται ότι «η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη μια το μεσημέρι της Τετάρτης, σε περιοχή του χωριού Τόχνη στη Λάρνακα, όπου κατέκαψε μεγάλη έκταση με δέντρα και άγρια βλάστηση. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στην περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής μεταλλικής περίφραξης, με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων».

Από τις μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, «φέρεται ότι η φωτιά να ξέσπασε από τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και αμέσως μετά να επεκτάθηκε».

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ζυγίου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις.

 

Αντιμέτωπη με νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά από χθεσινές καταγγελίες πολιτών, ότι άγνωστοι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας προσπάθησαν να τους ξεγελάσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα. Μάλιστα, σε μία από τις πιο πάνω περιπτώσεις, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από 87χρονη, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 87χρονης κατοίκου Λάρνακας, γύρω στις 3μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του διαμερίσματός της, από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της ανέφερε ψευδώς ότι είχε απαγάγει την κόρη και το σύζυγό της και της ζήτησε €10,000 για να τους αφήσει ελεύθερους. Ο άγνωστος της ανέφερε επίσης ότι άλλο πρόσωπο θα μετέβαινε στο διαμέρισμά της, ώστε να παραλάβει τα χρήματα.

Η παραπονούμενη πείστηκε από τα λεγόμενα του αγνώστου και λίγη ώρα αργότερα, άγνωστο πρόσωπο την επισκέφθηκε στο διαμέρισμά της, για να παραλάβει τα χρήματα. Η 87χρονη, του επέτρεψε να εισέλθει στο διαμέρισμα και του υπέδειξε μια μικρή βαλίτσα, εντός της οποίας είχε φυλαγμένο το χρηματικό ποσό των €27,000. Ο άγνωστος πήρε τη βαλίτσα και αποχώρησε από το διαμέρισμα.

Κατά τη χθεσινή μέρα, η Αστυνομία στη Λάρνακα, δέχθηκε άλλες εφτά καταγγελίες, όπου άγνωστός προσπάθησε να ξεγελάσει κυρίως ηλικιωμένα πρόσωπα και να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Send this to a friend