Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς περιοχή Τόχνης η Αστυνομία συνέλαβε, ένα πρόσωπο ηλικίας 51 ετώντο οποίο τέθηκε υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, χθες γύρω στη μία το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε περιοχή του χωριού Τόχνη στη Λάρνακα.

Από τις μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, φαίνεται ότι η φωτιά ξέσπασε από τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων όπου εκτελούνταν εργασίες στη περιοχή με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να επεκταθεί.


Για την κατάσβεση της επιχείρησαν τρία ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, και μικρά πυροσβεστικά οχήματα των κοινοτήτων Βάβλας, Λάγειας και Χοιροκοιτίας.

Η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο, με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, της Υπηρεσίας Θήρας, της Πολιτικής Άμυνας, καθώς επίσης και εθελοντές. Την κατάσβεση δυσχέραναν οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Τόχνη και επεκτάθηκε προς τη Χοιροκοιτία, λόγω ακριβώς των δυνατών ανέμων. Στο σημείο έσπευσε χθες και ο Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος συνεχάρη όλες τις Υπηρεσίες για την άψογη συνεργασία που είχαν.

 

Χθες σε εταιρία ταχυμεταφορών στη Λάρνακα τρία δέματα τα οποία περιείχαν πέραν των 22 κιλών κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, από μέλη της ΥΚΑΝ και των τελωνειακών εντοπίστηκε ως παραλήπτης των δυο δεμάτων άντρας ηλικίας 47 ετών τα οποία περιείχαν 12 νάιλον συσκευασίες  με φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού βάρους 14 κιλών και 34 γραμμαρίων.

Ο άντρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας παρουσιάστηκε 46χρονος παραλήπτης τρίτου δέματος το οποίο περιείχε οκτώ νάιλον συσκευασίες με φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους 8 κιλών και 359 γραμμαρίων.

Συνελήφθη και αυτός και τέθηκε υπό κράτηση. Και οι δυο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

 

Εννέα καταγγελίες υποθέσεων απάτης και απόπειρας κλοπής μεγάλων χρηματικών ποσών σε βάρος ηλικιωμένων από άγνωστο πρόσωπο που ψευδώς παρουσιάζεται ως γιατρός, έγιναν το τελευταίο 24ωρο στο ΤΑΕ Λάρνακας.

 

Την Τρίτη, 16 Μαῒου, έγιναν εφτά παρόμοιες καταγγελίες, ενώ χθες έγιναν άλλες δύο καταγγελίες. Σε όλες τις περιπτώσεις ηλικιωμένα πρόσωπα, ως επί τω πλείστο γυναίκες, ηλικίας από 80 έως και 93 χρόνων, δέχθηκαν τηλεφώνημα από άγνωστό τους πρόσωπο, το οποίο μιλούσε με ελληνική προφορά.

Ο άγνωστος παρίστανε τον γιατρό κι επιχείρησε να ξεγελάσει τα υποψήφια θύματά του, αναφέροντάς τους ότι κάποιο στενό οικογενειακό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργική επέμβαση. Για να γίνει, όμως, η χειρουργική επέμβαση, ο άγνωστος τους ενημέρωνε ότι έπρεπε να πληρώσουν άμεσα ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Η μοναδική περίπτωση γυναίκας που πείσθηκε από το τηλεφώνημα του αγνώστου αφορά 86χρονη, από τη Λάρνακα, στην οποία ο δράστης ανέφερε ότι η νύμφη της έπεσε από σκάλα και τραυματίστηκε σοβαρά, γι’ αυτό χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Έπειτα από πάροδο 10 λεπτών, άγνωστος  άνδρας επισκέφθηκε την οικία της 86χρονης και η ηλικιωμένη γυναίκα του παρέδωσε το ποσό των εφτά χιλιάδων ευρώ. Ο άγνωστος πήρε τα λεφτά κι εγκατέλειψε το μέρος. Όταν αργότερα ενημερώθηκε σχετικά το οικογενειακό περιβάλλον της 86χρονης, διαπιστώθηκε η απάτη κι έγινε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από τα τηλεφωνήματα απάτης κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, που έχει τα πλοκάμια του σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο, ενδεχομένως και στο εξωτερικό. Εικάζεται ότι τα τηλεφωνήματα προς τα υποψήφια θύματα τα έκανε το ίδιο πρόσωπο.  Μετά από τις νέες καταγγελίες υποθέσεων απάτης, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει εκ νέου προσοχή στο κοινό.

Γίνεται έκκληση όπως οι πολίτες, μόλις διαπιστώσουν περιπτώσεις απάτης, να  ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τα επαρχιακά ΤΑΕ ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

 

Από σήμερα μέχρι και την  Κυριακή 21 Μαΐου η Λάρνακα γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας με την διεξαγωγή ενός σημαντικού αριθμού εκδηλώσεων, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και στηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κύριος διοργανωτής, το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία.

 

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων έχει ως η Διεθνή Μέρα και Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου Λάρνακας την εκδήλωση «Μια νύκτα στο μουσείο» από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

 

Το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής του Δήμου Λιβαδιών, το οποίο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και διοργανώνει σήμερα και αύριο, δωρεάν ξενάγηση με επαγγελματία ξεναγό, για γνωριμία τόσο της Τέχνης όσο και του Μουσείου από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τις 1.00 το μεσημέρι.

 

 

 

 

Send this to a friend