Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πρόθεση ν’ «ανοίξει» ξανά ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού εξέφρασε η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο ότι την βίασε, αδίκημα που κατά τον ισχυρισμό της διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε το 2021 ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, το οποίο μετά από ακροαματική διαδικασία αθώωσε τον πρώην ανώτερο ιεράρχη.

Έπειτα, όμως, από την ιστορική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας την περασμένη Τρίτη, το οποίο έκρινε ένοχο τον τέως μητροπολίτη Κιτίου σε υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε βάρος ανήλικου κοριτσιού η 56χρονη γυναίκα δήλωσε στα ΜΜΕ πως προτίθεται να ζητήσει επανεκδίκαση της υπόθεσής της.

Υποστηρίζει ότι η περίπτωσή της δεν έτυχε σωστού χειρισμού από τη Νομική Υπηρεσία, κάτι που, όπως ισχυρίζεται, συνέβαλε στην αθωωτική απόφαση για τον τέως μητροπολίτη.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατό η πλευρά της υπεράσπισης, κατά το προδικαστικό στάδιο, να ισχυριζόταν ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από άνοια και δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, αλλά όταν ολοκληρώθηκε η δίκη έκανε δηλώσεις ότι έλαμψε η αλήθεια», σημείωσε η 56χρονη παραπονούμενη.

 

Περνάμε στο επόμενο μας θέμα όπου Ποινή άμεσης φυλάκισης 16 μηνών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 43χρονη Ελληνοκύπρια μητέρα ανήλικων παιδιών, η οποία κρίθηκε ένοχη, με δική της παραδοχή, ότι προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Αραδίππου παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2021.

Θύμα του τροχαίου ήταν 35χρονος, κάτοικος Αραδίππου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της Αστυνομίας, η κατηγορούμενη ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της, ανέκοψε την πορεία μοτοσικλετιστή στην προσπάθειά της να στρίψει για να εισέλθει σε μονόδρομο…

Από την σύγκρουση ο μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε κρίσιμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Εκτός από την φυλάκιση των 16 μηνών, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη οκτώ βαθμούς ποινής καθώς και τρεις μήνες στέρησης της άδειας οδήγησής της μετά την αποφυλάκισή της.

 

Πραγματοποιείται σήμερα στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής και Αγνοουμένων στα Λιβάδια Λάρνακας στις 7.30 το βράδυ η εκδήλωση για την τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Λιβαδιών και των Λιβαδιών Κρήτης του Δήμου Μυλοποτάμου.

Θα ακολουθήσει Κυπριακό και Κρητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από χορευτικό συγκροτήματα και από τους δυο δήμους.

 

Send this to a friend