Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Eγκαίνια κτηρίου που στεγάζει το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου
Eγκαίνια κτηρίου που στεγάζει το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου

Eγκαίνια κτηρίου που στεγάζει το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου

Το Ινστιτούτο Έρευνας Καρκίνου Κύπρου (The Cyprus Cancer Research Institute – CCRI), ανακοινώνει την ολοκλήρωση της ανέγερσης των κτηριακών του εγκαταστάσεων και την τέλεση των εγκαινίων του κτηρίου «Nicola David – Pinedo Building», στις 22 Μαΐου, το οποίο θα στεγάσει το Ινστιτούτο, συνολικού εμβαδού 3.111 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο, αναφέρει ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ανεγέρθηκε με δαπάνες του ιδρύματος “Γιώργου και Καίτης Δαυίδ” και αποτελεί την Α’ Φάση της κτιριακής υποδομής του Ινστιτούτου. Βρίσκεται πλησίον της δυτικής εισόδου της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Το Ινστιτούτο, αποτελεί κοινοπραξία του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου και στοχεύει να καταστεί ένα κορυφαίο κέντρο έρευνας καρκίνου, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής γνώσεων με άλλα κέντρα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες κατάρτισης και εξειδίκευσης σε νέους επιστήμονες.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του θα φιλοξενούν ερευνητικές ομάδες παγκόσμιας εμβελείας, με στόχο τη διεξαγωγή ουσιαστικής και πρωτοποριακής έρευνας σε θέματα καρκίνου.

«Το κτίριο «Nicola David – Pinedo Building», δεν θα αποτελέσει μόνο ένα αρχιτεκτονικό ορόσημο για τη χώρα μας αλλά, κυρίως, ένα σημαντικό πυρήνα, για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου Ερευνητικής Αριστείας σε θέματα καρκίνου, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την Κύπρο ως κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και θεραπείας των ασθενών, καθώς και σε εκκολαπτήριο νέων επιστημόνων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Send this to a friend