Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Η καρδιά της υγείας» οι προσωπικοί γιατροί, λέει η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής
«Η καρδιά της υγείας» οι προσωπικοί γιατροί, λέει η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής

«Η καρδιά της υγείας» οι προσωπικοί γιατροί, λέει η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής

Η Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Κύπρου, σε ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογενειακού Ιατρού στις 19 Μαΐου, ενημερώνει το κοινό για την αναγκαιότητα του οικογενειακού γιατρού μέσω του θεσμού του Προσωπικού Γιατρού στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι το φετινό θέμα είναι “Οικογενειακοί γιατροί – Η καρδιά της υγείας”.

Στην ανακοίνωση, αναφέρει ότι η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού (WFDD), στις 19 Μαΐου, είναι μια σημαντική ευκαιρία για να τονιστεί ο ζωτικός ρόλος και η συμβολή των οικογενειακών γιατρών και των ομάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως.

Οι οικογενειακοί γιατροί θεωρούνται συχνά ως η καρδιά της υγειονομικής περίθαλψης για διάφορους λόγους όπως η μακροχρόνια σχέση αφού παρέχουν συνεχή και ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς σε όλη τους τη ζωή, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους, προστίθεται.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι έχουν επίσης μια ολιστική προσέγγιση στην υγειονομική περίθαλψη, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη σωματική υγεία του ασθενούς, αλλά και τη συναισθηματική, κοινωνική και ψυχολογική του ευημερία.

Παράλληλα οι οικογενειακοί γιατροί χρησιμεύουν ως κεντρικό σημείο συντονισμού για τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του ασθενούς. Συνεργάζονται με άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, όπως ειδικούς και νοσοκομεία, για να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και να αποφεύγουν τις διπλές υπηρεσίες. Αποτελούν συνήγοροι των ασθενών τους, βοηθώντας τους να πλοηγηθούν στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και να έχουν πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται, σημειώνει η ανακοίνωση.

Διαδραματίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των ατόμων και των κοινοτήτων. Η αφοσίωσή τους, η συμπόνια και η εξειδίκευσή τους, προστίθεται, “τους καθιστούν στην καρδιά της υγειονομικής περίθαλψης και μια αξιόπιστη πηγή υποστήριξης για ασθενείς και οικογένειες”.

Send this to a friend