Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Τον Ιούνιο το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου
Τον Ιούνιο το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Τον Ιούνιο το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7ης και 29ης Ιουνίου 2023, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «σιωπή και λέξεις, ήχοι και μουσική, σε ένα πανόραμα χορογραφικής δημιουργίας θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου».

Επίσης, «μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του χορού ενώνεται ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος σ’ ένα τοπίο πλήρες αναμνήσεων, ονείρων και επιθυμιών».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.

Send this to a friend