Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΛΕΟΠΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ: Για ποιο λόγο ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απογοητευτικό αποτέλεσμα – «Τον παρότρυναν να δουλέψει γκαρσόνι για να μην χάσει το επίδομα ορφάνιας»
ΚΛΕΟΠΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ: Για ποιο λόγο ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απογοητευτικό αποτέλεσμα – «Τον παρότρυναν να δουλέψει γκαρσόνι για να μην χάσει το επίδομα ορφάνιας»

ΚΛΕΟΠΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ: Για ποιο λόγο ζήτησε να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με απογοητευτικό αποτέλεσμα – «Τον παρότρυναν να δουλέψει γκαρσόνι για να μην χάσει το επίδομα ορφάνιας»

Με το πιο περιγραφικό τρόπο αλλά χωρίς να ζητά οποιαδήποτε συμπάθεια προς το πρόσωπο του, ο Κλεόπας Κουλουμάς, ο οποίος βίωσε σε μικρή ηλικία την απόλυτη μοναξιά, λόγω της δολοφονίας της μητέρας του και της αδελφής του από τα χέρια του πατέρα του, αποκαλύπτει πώς όταν εκείνος ζήτησε δουλειά στην κυβέρνηση, του είπαν απλά να πάει σερβιτόρος σε εποχιακό κατάστημα.

Να διευκρινιστεί ότι ο Κλεόπας Κουλουμά έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για να τον συναντήσει. Όπως μας ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, ο ίδιος δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά στήριξη από ένα κράτος πρόνοιας για μια αξιοπρεπή δουλειά. Παράλληλα, θέλει να δει τον πρόεδρο για να του εισηγηθεί να δημιουργηθεί πρόνοια επαγγελματικής στήριξης των ορφανών παιδιών στην Κύπρο, καθώς μόνο με ένα επίδομα ορφάνιας, το οποίο δεν δικαιούνται εάν εργάζονται, δεν είναι εφικτό να ζήσουν.

Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κάποιοι λειτουργοί του ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν δουλειές στην κυβέρνηση και τον παρότρυναν να πάει να δουλέψει γκαρσόνι σε γνωστό εστιατόριο ώστε να παίρνει το επίδομα ορφάνιας χωρίς να δηλώνονται τα χρήματα, για να μην χάσει το επίδομα ορφάνιας που παίρνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, τον συμβούλεψαν ότι μπορεί να παρακαθίσει στις κυβερνητικές εξετάσεις και να αναμένει αν προκύψει κάποια θέση στο μέλλον.


Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Κλεόπας Κουλουμάς συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβρη που δεν έχει Πανεπιστήμιο το επίδομα ορφάνιας δεν το λαμβάνει, για το λόγο ότι δεν έχει βεβαίωσης φοίτησης και του το δίνουν αναδρομικά τον Οκτώβριο που ανοίγει και πάλι το Πανεπιστήμιο.

«Πραγματικά διαβάζοντας (για την πρόσληψη της νεαρής στην κυβέρνηση) αυτό αισθάνομαι μεγάλη ντροπή . Προσωπικά έκανα και εγώ τις προσπάθειες μου ζητώντας την στήριξη του κράτους και με προσωπική επιστολή και εννοείται πως η απάντηση ήταν αρνητική .  Και ο λόγος γιατί ακόμα σπούδαζα και μου εξήγησαν πως πρέπει να τελειώσω και να κάνω τις κλασσικές εξετάσεις και να μείνω σε λίστα αναμονής. Τους εξήγησα πως το κράτος πρέπει να έχει πρόνοια κυρίως για άτομα που βρίσκονται σε δύσκολες θέσεις και περιπτώσεις όπως πχ .το να μείνει ένας άνθρωπος μόνος του ή το να είναι κάποιος ανάπηρος κτλ .

 

Πηγή: CoffeMagazine/Christina Pelekanou

Send this to a friend