Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ισχύοντα μέτρα για επισκέψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια
Ισχύοντα μέτρα για επισκέψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια

Ισχύοντα μέτρα για επισκέψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σε συνέχεια του νέου διατάγματος για τη νόσο covid-19 το οποίο δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας και τέθηκε σε ισχύ από τις 5 Μαΐου, ενημερώνει το κοινό με ανακοίνωση του, για τα ισχύοντα μέτρα για τις επισκέψεις στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Όπως αναφέρεται η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες 12 ετών και άνω, στους εσωτερικούς χώρους των νοσηλευτηρίων.

Τα επισκεπτήρια σε ασθενείς, επιτρέπονται με την επίδειξη για πρόσωπα ηλικίας άνω των 12 ετών, αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Για τα επισκεπτήρια σε εξωτερικά ιατρεία, καταργούνται όλοι οι περιορισμοί, όπως επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/ανάρρωσης/αρνητικού τεστ.

Σε ότι αφορά την νοσηλεία/φροντίδα στα τμήματα του Παιδογκολογικού, Οφθαλμολογικού, Παιδοενδοκρινολογικού και στην Κλινική Θαλασσαιμίας του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, αναγκαία για τον ασθενή και για τον συνοδό,  είναι η επίδειξη 24ώρου αρνητικού rapid test.

Ο ΟΚΥπΥ υπενθυμίζει ότι παρέχει δωρεάν το rapid test κατά την είσοδο στις εγκαταστάσεις του και συνιστά στο κοινό που θα επισκεφθεί τα νοσηλευτήριά του και αν δεν έχει την απαιτούμενη εξέταση να προσέρχεται έγκαιρα.

Send this to a friend