Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επιστολές πάνε κι έρχονται τα τελευταία χρόνια στ’ αρμόδια τμήματα, αναφορικά με την κάκιστη κτηριακή κατάσταση του Γυμνασίου Φανερωμένης, στη Λάρνακα, χωρίς ωστόσο όλο αυτό το διάστημα να έχουν τροχιοδρομηθεί οι απαραίτητες βελτιωτικές εργασίες.

Από το 2021 οι γονείς προειδοποιούν για την άθλια κατάσταση του σχολικού κτηρίου, αλλά τα διαβήματά τους δεν βρήκαν ανταπόκριση. Το πρόσφατο περιστατικό με την κατάρρευση μπετόν από την οροφή του σχολείου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τον σύνδεσμο γονέων του γυμνασίου, ο οποίος, σε συνεννόηση με την διεύθυνση του σχολείου, έχει επιδοθεί σ’ έναν «αγώνα» αποστολής, επιστολών προς την Σχολική Εφορεία Λάρνακας και την τοπική ομοσπονδία γονέων μέσης εκπαίδευσης, με τις οποίες γνωστοποιούσε τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών εξαιτίας της κτηριακής ανεπάρκειας και των ελλείψεων που παρουσιάζει το εν λόγω σχολείο.

Ενδεικτική της άσχημης κατάστασης του γυμνασίου ήταν η επιστολή της διεύθυνσης προς τον σύνδεσμο γονέων, ημερομηνίας 24 Μαρτίου 2021, στην οποία γινόταν αναφορά για αρκετές κολώνες του κτηρίου που ήταν αποσαθρωμένες και για πτώση σοβάδων από πολλά σημεία του σχολείου.

Επιπρόσθετα, γινόταν προειδοποίηση ότι σε κάποια σημεία του κτηρίου είχε αποκολληS; yv   θεί κι έπεφτε το μωσαϊκό, γεγονός που επίσης εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.

Σύμφωνα πάντα με τον Σύνδεσμο Γονέων του συγκεκριμένιυ σχολείου σε άλλες επιστολές που είχαν αποσταλεί για το ίδιο θέμα γινόταν αφορά, μεταξύ άλλων, στην έλλειψη στεγάστρου μεταξύ των δύο κτηρίων του σχολείου, με αποτέλεσμα κατά τις βροχερές μέρες οι μαθητές και οι καθηγητές να μην μπορούν να κινηθούν εντός του σχολείου, στην έλλειψη στεγασμένου χώρου για να χρησιμοποιείται στις σχολικές εκδηλώσεις, στην απουσία σύγχρονου οπτικοακουστικού εξοπλισμού, στην έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και στην παρουσία χαλασμένων διακοπτών σε μεγάλο αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.

Για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα του Γυμνασίου Φανερωμένης ενημερώθηκε χθες η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου και οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου της, από τις οποίες η διεύθυνση του σχολείου και ο σύνδεσμος γονέων αναμένουν άμεση ανταπόκριση για επίλυση των υπό αναφορά ζητημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα Πέμπτη (4/5) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του Γυμνασίου Φανερωμένης.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι τις επόμενες μέρες το Γυμνάσιο Φανερωμένης στη Λάρνακα θα φιλοξενήσει μαθητές από τη Ρουμανία, τη Δανία και την Ολλανδία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, γι’ αυτό και ο σύνδεσμος γονέων δεν πρόκειται άμεσα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Εφόσον, όμως, μέχρι την αναχώρηση των ξένων μαθητών δεν τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων αυτών, τότε θα ανακοινωθούν δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

Την αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με το Κουβέιτ από την εταιρεία Jazeera Airways εν’ όψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου ανακοίνωσε η Hermes Airports.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, η Jazeera είναι μια χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία μ’ έδρα το Κουβέιτ, η οποία πρόσφατα πρόσθεσε τη Λάρνακα στο δίκτυο των νέων ευρωπαϊκών της προορισμών.

Ιδρύθηκε το 2004 κι εξυπηρετεί περισσότερους από 50 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την κεντρική και νότια Ασία και την Ευρώπη, διαθέτοντας μια σύγχρονη σειρά αεροσκαφών Airbus A320 και A320neo.

Οι πτήσεις από και προς το Κουβέιτ ξεκίνησαν στις 29 περασμένου Απριλίου. Τα δρομολόγια προς Λάρνακα θα διεξάγονται δύο φορές την εβδομάδα μέχρι τις 27 Μαΐου 2023, ενώ θ’ αυξηθούν σε τρεις φορές την εβδομάδα από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2023.

Η Μαρία Κουρούπη, ανώτερη διευθύντρια αεροπορικής ανάπτυξης και επικοινωνίας της Hermes Airports χαιρέτησε την προσθήκη του Κουβέιτ στο δίκτυο του αεροδρομίου Λάρνακας, κάτι που, όπως είπε, αποτελούσε μακροχρόνια επιθυμία του επιβατικού κοινού.

«To νέο δρομολόγιο προσφέρει στους ταξιδιώτες από την Κύπρο περισσότερες επιλογές για να εξερευνήσουν το Κουβέιτ και την ευρύτερη δυτική περιοχή της Ασίας, ενώ παράλληλα προσφέρει στους ταξιδιώτες από το Κουβέιτ την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά της Κύπρου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το νέο δρομολόγιο θα είναι μια δημοφιλής επιλογή για το ταξιδιωτικό κοινό», επισήμανε. Από την πλευρά του, ο Rohit Ramachandran, διευθυντικό στέλεχος της Jazeera Airways δήλωσε ότι η συμπερίληψη της Λάρνακας στην λίστα των ευρωπαϊκών προορισμών της εταιρείας για την επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν παρέχει στους ταξιδιώτες από το Κουβέιτ έναν άλλο προορισμό με μια σύντομη και οικονομική πτήση.

«Με την προσθήκη της Λάρνακας, εξυπηρετούμε πλέον 63 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την κεντρική και νότια Ασία και την Αφρική», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Νίκος Γρύλος, Chief Executive Officer της Skyserv Κύπρου σχολίασε: «Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία που θα προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στη Hermes Airports.

Είμαστε ευχαριστημένοι, διότι η παρουσία και οι δραστηριότητες της Skyserv συνέβαλαν με συγκεκριμένα στοιχεία στο να καταστούν ανταγωνιστικές οι υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, επιτρέποντας σε περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να εισέλθουν στην αγορά και να συμπεριλάβουν την Κύπρο στους προορισμούς τους.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας ως δυναμικού ταξιδιωτικού προορισμού, προσφέροντας στους πελάτες μας την καλύτερη εμπειρία χειρισμού», κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend