Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η απόρριψη της προσφυγής για το BBQLOUMI (βίντεο)
Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η απόρριψη της προσφυγής για το BBQLOUMI (βίντεο)

Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η απόρριψη της προσφυγής για το BBQLOUMI (βίντεο)

Στην απόρριψη των προσφυγών του Ιδρύματος για την Προστασία του Παραδοσιακού Τυριού της Κύπρου Ονομαζόμενου «Χαλλούμι», κατά του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και εταιρειών στη Βουλγαρία και τη Σουηδία, για τη χρήση των εμπορικών σημάτων BBQLOUMI και GRILLOUMI, προχώρησε το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ουσιαστικά, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγχισης, για τους καταναλωτές, αναφορικά με τα εμπορικά σήματα. Πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία βαρύνεται με τα δικαστικά έξοδα, έχοντας ώστοσο τη δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεως αναίρεσης, για νομικούς λόγους σε διάστημα δύο μηνών.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Λευκωσίας – Κερύνειας, ανέφερε ότι δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

«Αυτό είναι μια εξέλιξη αρνητική που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, με όποιον θέλει να βγάζει κάτι παραπλήσιο με το χαλλούμι μας και να το παρουσιάζει ουσιαστικά σαν χαλλούμι.»

Ο κ. Θωμά τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αναδειχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κυπριακού χαλλουμιού που «ευτυχώς είναι ΠΟΠ».

Σημειώνεται ότι τα δύο σήματα είχαν καταχωρηθεί από το 2015 και 2016.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend