Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Κρεμλίνο: Απόπειρα δολοφονίας Πούτιν η επίθεση με drones
Κρεμλίνο: Απόπειρα δολοφονίας Πούτιν η επίθεση με drones

Κρεμλίνο: Απόπειρα δολοφονίας Πούτιν η επίθεση με drones

Ως απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αξιολογεί η Μόσχα την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Κρεμλίνου, που επιχειρήθηκε τα ξημερώματα από το Κίεβο, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου Προέδρου.

«Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει απαντητικά μέτρα όπου και όταν, κρίνει σκόπιμο», σχολίασε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που μεταδίδουν λεπτομέρειες για τη νυχτερινή επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία κατευθύνονταν προς την επίσημη προεδρική κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν εντός του Κρεμλίνου.

«Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών, στις οποίες προχώρησαν οι στρατιωτικοί και οι ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα μη επανδρωμένα τέθηκαν εκτός λειτουργίας», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σημειώνοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από την πτώση και τα θραύσματα των μη επανδρωμένων, ότι δεν κινδύνευσε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη δεδομένη στιγμή, ούτε επηρεάστηκε το πρόγραμμά του, το οποίο συνεχίζεται κανονικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο, που κυκλοφορεί σε ρωσικά κοινωνικά δίκτυα και δείχνει μικρή στήλη λευκού καπνού να υψώνεται πάνω από το Κρεμλίνο τη νύχτα, ούτε υπάρχουν αναφορές για τυχόν έκρηξη, που σημειώθηκε κατά την πτώση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η προγραμματισμένη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προς τιμήν της 78ης επετείου από την αντιφασιστική νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι ο ίδιος ο Β. Πούτιν, όπως συνηθίζεται, θα είναι παρών και θα χαιρετίσει την παρέλαση.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι από σήμερα αποφασίστηκε η γενική απαγόρευση κάθε ιπτάμενου αντικειμένου στον εναέριο χώρο της Μόσχας, με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, που προβλέπονται από τους νόμους, με εξαίρεση μόνο για εκείνα τα μη επανδρωμένα, που καλύπτουν ανάγκες των κυβερνητικών και λοιπών δημοσίων υπηρεσιών.

Send this to a friend