Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση και να παρθεί η πολιτική απόφαση για φιλοξενία δημόσιας πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα, είτε του Πανεπιστημίου Κύπρου, είτε του ΤΕΠΑΚ, θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη οι αρχές της Λάρνακας στην συνάντηση που ορίστηκε για σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Λάρνακα εδώ και χρόνια ζητά την δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών και Τεχνολογίας, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια η πόλη φιλοξενεί το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), το οποίο θεωρείται πρότυπο κέντρο αριστείας, μοναδικό στην Κύπρο, με διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, που ασχολείται αποκλειστικά με την θαλάσσια έρευνα και την ναυτιλία.

Να σημειωθεί, ότι η φιλοξενία πανεπιστημιακής σχολής στη Λάρνακα ήταν υπόσχεση της πολιτείας τα τελευταία 6-7 χρόνια, η οποία ωστόσο δεν υλοποιήθηκε.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου υπενθύμισε ότι προεκλογικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποσχέθηκε την πανεπιστημιακή σχολή στη Λάρνακα, αντιλαμβανόμενος όχι μόνο την δέσμευση της πολιτείας έναντι της πόλης, αλλά και την αναγκαιότητα λειτουργίας μιας τέτοιας σχολής στο νησί μας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι μετά την συνάντηση στο Προεδρικό θα μπει το νερό στ’ αυλάκι», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Αποστόλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε σειρά επαφών τόσο με τον Δήμαρχο Λάρνακας, όσο και με την Υπουργό Παιδείας για το ίδιο θέμα.

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διακρίνεται στα Παγκύπρια Βραβεία Τουρισμού. Η εταιρεία έλαβε το χρυσό βραβείο σε σχέση με τις πρωτοποριακές ξεναγήσεις που διοργάνωσε για άτομα με οπτική αναπηρία με τίτλο «Larnaka Sensory Tours for the Blind».

Η συγκεκριμένου είδους ξενάγηση δημιουργήθηκε ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης και η πιλοτική εφαρμογή της πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2022 σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας». Έκτοτε έχει αναπαραχθεί και σε άλλες περιπτώσεις με επιτυχία.

Η ξενάγηση επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας αισθητηριακής εμπειρίας με την επίσκεψη σε μουσεία της πόλης, όπου τα εκθέματα μπορούν να εξερευνηθούν με διαδραστικούς τρόπους, ενσωματώνοντας τη χρήση της αφής, της όσφρησης, του ήχου και της γεύσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, καθώς ο τουρισμός πρέπει να είναι προσβάσιμος για όλους, ανεξαρτήτως φυσικών ή κοινωνικών περιορισμών.

Πρόσθεσε, δε, ότι με τέτοιες ξεναγήσεις δημιουργούνται συνθήκες και προϋποθέσεις που επιτρέπουν σ’ ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη Λάρνακα.

 

 

Send this to a friend