Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σχολεία με 400 λυόμενα – Αντί να κτίζουν αίθουσες… τις μεταφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες
Σχολεία με 400 λυόμενα – Αντί να κτίζουν αίθουσες… τις μεταφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες

Σχολεία με 400 λυόμενα – Αντί να κτίζουν αίθουσες… τις μεταφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες

 

 

Στις 400 ανέρχονται οι προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες μεταφέρονται και εγκαθίστανται σε διάφορα σχολεία παγκύπρια, όπου προκύπτει εκπαιδευτική ανάγκη.

Ο αριθμός, ο οποίος αναδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος με την αύξηση του πληθυσμού στα δημόσια σχολεία, αποκαλύπτεται μέσα από την απάντηση της υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, σε ερώτηση της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, οι προκατασκευασμένες αίθουσες είναι κατασκευασμένες από μεταλλικό σκελετό και επικαλύψεις με πανέλα, τα οποία κατά τη μεταφορά τους από το ένα σχολείο στο άλλο, αλλά και από τη φυσική φθορά των υλικών, μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα διαρροών.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το ΥΠΑΝ έχει συνάψει συμβόλαιο με εργολάβο για τη μεταφορά, τη σύνδεση και επιδιόρθωση των φθορών των προκατασκευασμένων αιθουσών.

 

Στην περίπτωση των προκατασκευασμένων αιθουσών που βρίσκονται ήδη εγκαταστημένες στο Γυμνάσιο Αραδίππου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες στις 6 Φεβρουαρίου 2023 απέστειλαν στη Σχολική Εφορεία Αραδίππου τις προδιαγραφές για την προκήρυξη διαγωνισμού για υλοποίηση εργασιών συντήρησής τους.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2023, η Σχολική Εφορεία προκήρυξε σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος έληξε στις 3 Μαρτίου 2023. Λήφθηκε μόνο μία προσφορά, την οποία η Σχολική Εφορεία Αραδίππου απέστειλε στις Τεχνικές Υπηρεσίες για απόψεις.

Η τιμή της έγκυρης προσφοράς που λήφθηκε κρίθηκε υπερβολικά υψηλή και έγινε εισήγηση ακύρωσης του διαγωνισμού.

Πηγή: Politis

Send this to a friend