Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την «Αποκατάσταση και αναδόμηση της διατηρητέας πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας
Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την «Αποκατάσταση και αναδόμηση της διατηρητέας πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την «Αποκατάσταση και αναδόμηση της διατηρητέας πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, η υπογραφή του Συμβολαίου, μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας C. Roushas Trading & Development Ltd,  για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση και αναδόμηση διατηρητέας οικοδομής τη Λάρνακα (πρώην κατοικία Αστυνομικού Διευθυντή).

Το έργο αυτό αφορά στην αποκατάσταση και αναδόμηση διατηρητέας οικοδομής σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων, καθώς επίσης τη διαμόρφωση της αυλής της οικοδομής.

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των δράσεων  που πραγματοποιεί σε σχέση με  θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης από τις ουσίες, σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου προετοιμάζει μια άλλη βασική ενέργεια, που είναι η δημιουργία «Πολυχώρου Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων» που θα στεγαστεί στην πρώην Κατοικία του Αστυνομικού Διευθυντή.

Στόχος του Πολυχώρου είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των νέων και ευπαθών ομάδων της επαρχίας, η καλλιέργεια σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων,  η διδασκαλία των αξιών της ομαδικότητας, η κατανόησης και της ελεύθερη σκέψη και έκφραση.

Πρωταρχικός στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τους ανθρώπους ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία της απαιτήσεις της ενήλικης ζωής.

Μέσω της προώθησης τέτοιων στοχευόμενων προγραμμάτων, τα παιδιά και η νεολαία μπορούν να έρθουν πιο κοντά σε υγιείς στάσεις ζωής, να ενδυναμωθούν οι δεξιότητες τους, να δημιουργηθούν ελεύθερες και ισορροπημένες προσωπικότητες και να τους παρέχονται εφόδια για την υιοθέτηση μιας ποιοτικής και παραγωγικής ζωής.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα €943.080,00 + ΦΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες, προγραμματίζονται να ξεκινήσουν περί τα μέσα Μαΐου 2023 και η χρονική διάρκεια του κατασκευαστικού συμβολαίου θα είναι 14 μήνες.

Η εκπόνηση της μελέτης και ο σχεδιασμός του έργου, διενεργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Βραχίμης & Μοδινός, μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Λάρνακας.

Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι, το εν λόγω κτίριο βρίσκεται τον ίδιο χώρο, όπου θα δημιουργηθεί το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα, του οποίου οι εργασίες θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσουν 18 μήνες.

 

Send this to a friend