Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιτυχία των μαθητών του Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Comwiz στη Ξυλοφάγου στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC στο Ηράκλειο (φώτο)
Επιτυχία των μαθητών του Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Comwiz στη Ξυλοφάγου στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC στο Ηράκλειο (φώτο)

Επιτυχία των μαθητών του Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Comwiz στη Ξυλοφάγου στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC στο Ηράκλειο (φώτο)

Οι μαθητές του Ιδιωτικού Φροντιστηρίου Comwiz, που εδρεύει στη Ξυλοφάγου, συμμετείχαν στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC – MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD.

Ο διαγωνισμός διεξήχθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης στις 7 με 10 Απριλίου, φιλοξενώντας πάνω απο 2500 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων/λυκείων, από 31 χώρες.

Οι μαθητές του φροντιστηρίου, ηλικίας 6-8 ετών, κατέκτησαν τη 1η θέση Γενικής κατάταξης στην κατηγορία Exhibition.

Χρησιμοποιώντας την φαντασία τους, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο ζωολογικό κήπο, στον οποίο ενσωμάτωσαν διάφορους ρομποτικούς αυτοματισμούς, για να διευκολύνουν το κοινο κ τους φροντιστές των ζωων.

Τα παιδιά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές δείχνοντας την κατασκευή τους και εξηγώντας με ενθουσιασμό τη λειτουργία των αυτοματισμών και γιατί αυτό που έχουν φτιάξει είναι κάτι διαφορετικό.

Επίσης, μαθητές γυμνασίου και λυκείου έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό τοξοβολίας. Οι μαθητές σχεδίασαν, έκτισαν, και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ-τοξοβόλο, το οποίο οπλίζει βέλη συγκεκριμένης κατασκευής και τα ρίχνει σε στόχο από διάφορες αποστάσεις.

Οι μαθητές, πέραν από τις δεξιότητες που ανέπτυξαν και τις εμπειρίες που έχουν κερδίσει από τον διαγωνισμό, κατάφεραν να αναδείξουν την Κύπρο, και να μας κάνουν όλους περήφανους.

Send this to a friend