Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άγριος καυγάς ξέσπασε σε παραλιακό μπαράκι, στην περιοχή Μακένζι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Κυριακής, μεταξύ οπαδών.

Οι Αρχές είχαν λάβει την πληροφορία για ενδεχόμενη οπαδική συμπλοκή, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Δύναμης. Και ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα και άλλο επεισόδιο μεταξύ των οπαδών.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν μια ομάδα προσώπων με μαύρα ρούχα. Με την επέμβαση των μελών της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Δρομολαξιά, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ανήλικοι ηλικίας 17 χρόνων, φέρεται να συγκρούστηκε σε πάσσαλο σε σημείο του αυτοκινητόδρομου με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο απεγκλωβισμός τους από την Πυροσβεστική με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Οι δύο ανήλικοι φέρουν κατάγματα, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι εκτός κινδύνου.

 

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, στο πλαίσιο των προσκοπικών εορτασμών του Αγίου Γεωργίου και των 110 χρόνων, που κλείνει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, μεγάλη εκδήλωση στην παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη Υπουργών, Βουλευτών Δημάρχων και άλλων αξιωματούχων της πόλης μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στην λεωφόρο Αθηνών, τον χαιρετισμό της παρέλασης του και στη συνέχεια παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τον Παγκύπριο Εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της οποίας του απονεμήθηκε η ανώτατη διάκριση του Σώματος, το «Χρυσό Αγρινό».

Ευχαριστώντας τους διοργανωτές εκ μέρους και των υπολοίπων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέτρεξε στα προσωπικά του βιώματα, λέγοντας ότι διετέλεσε λυκόπουλο και στη συνέχεια αεροπρόσκοπος στο 266ο Σώμα Αεροπροσκόπων Γεροσκήπου, και πρόσθεσε ότι μέσα από τον προσκοπισμό «μάθαμε την πειθαρχία, την προσφορά, τι σημαίνει εθελοντισμός.

«Για τον λόγο αυτό στο ποσό των €50.000 που έχει ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στον προϋπολογισμό για να βοηθηθεί το έργο, θα προσθέσουμε ακόμα €25.000», προσθέτοντας πως θα χαρεί να συζητήσει ειδικότερα το θέμα των κατασκηνώσεων και την αναβάθμιση των ήδη χρησιμοποιούμενων χώρων.

Επιπλέον, με το «Χάλκινο Αγρινό» τιμήθηκαν η Υπουργός Δικαιοσύνης Τάξης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Γιώργος Παπαναστασίου, καθώς και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

 

Ο 6ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Ακρίβειας Κλασικού αυτοκινήτου, διεξήχθη χθες στην Αθηένου. Οι συμμετοχές έφθασαν τις 110 με αυτοκίνητα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Την εκκίνηση της εκδήλωσης έδωσε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας. Παρόν στην εκδήλωση και η αναπληρώτρια Κυβ. Εκπρόσωπος Δόξα Κωμοδρόμου.

Το Φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου από την οικογένεια της που ήταν ένας φάρος φιλανθρωπίας.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών.

 

Send this to a friend