Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στα χαρακώματα ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων και Kition Ocean Marina
Στα χαρακώματα ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων και Kition Ocean Marina

Στα χαρακώματα ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων και Kition Ocean Marina

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες μικρών κρουαζιερόπλοιων, που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα Λάρνακας, οι οποίοι κάνουν λόγω, για μεγάλες απώλειες εισόδων, εξαιτίας του κλεισίματος της διατηρητέας αποβάθρας, λόγω των έργων ανάπλασης που θα γίνουν.

Οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες των σκαφών βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση με την διαχειρίστρια εταιρεία της μαρίνας, την Kition Ocean Marina, υποστηρίζοντας ότι το κλείσιμο της ξύλινης αποβάθρας καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, στο πλαίσιο των βελτιωτικών έργων, θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση, σε πολύ μεγάλο βαθμό, του κύκλου εργασίας τους.

Οι προτάσεις της διαχειρίστριας εταιρείας που τέθηκαν ενώπιον των ιδιοκτητών σκαφών πριν από μερικές μέρες δεν άφησαν ικανοποιημένους τους επαγγελματίες, οι οποίοι αποφάσισαν να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα έχουν να κάνουν με απ’ αόριστον κλείσιμο της εισόδου του λιμανιού Λάρνακας, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινώσουν εκ των προτέρων.

Περαιτέρω, οι ιδιοκτήτες μικρών κρουαζιερόπλοιων εναντιώνονται έντονα στην πρόταση του επενδυτή, όπως μέχρι να ολοκληρωθούν τα πρώτα έργα στην μαρίνα, τα πλοία τους να μεταφερθούν σε άλλο χώρο καθότι, όπως τους επεξηγήθηκε, δεν θα μπορούν μελλοντικά να συνεχίσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητές στον υφιστάμενο χώρο της αποβάθρας, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως πληροφορούμαστε, πρόθεση των επαγγελματιών ιδιοκτητών σκαφών είναι να επιστρατεύσουν και άλλα σκάφη που πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες από άλλες επαρχίες, προκειμένου οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζουν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

 

«Διαλύεται ο ναυτικός τουρισμός»

———————————————–

Μάλιστα, γίνονται σκέψεις όπως στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών μικρών κρουαζιερόπλοιων να συμμετάσχουν και δεκάδες ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα, οι οποίοι επίσης εξήγγειλαν δυναμικά μέτρα, λόγω αυξήσεων που τους επιβλήθηκαν στα τέλη ελλιμενισμού από την διαχειρίστρια εταιρεία.

«Αφού δεν τους ενδιαφέρει η απώλεια των εισοδημάτων μας, θα τους κάνουμε να γευτούν το ίδιο φαρμάκι που ποτίζουν την ακτοπλοΐα της Λάρνακας. Κινδυνεύει να διαλυθεί ο ναυτικός τουρισμός που προσφέρει πολλά στη Λάρνακα κάθε καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλοϊκών Μάρκος Αλεξάνδρου.

Προειδοποίησε, δε, ότι στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι ιδιοκτήτες σκαφών, πρόθεσή τους είναι να φράξουν την είσοδο όλων των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που θα καταφθάνουν το καλοκαίρι στο λιμάνι της Λάρνακας.

«Το δηλώνουμε από τώρα, πως δεν θ’ αφήσουμε ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο να μπει στο λιμάνι, ούτε εκείνο που θα πραγματοποιήσει τα οκτώ δρομολόγια προς τον Πειραιά. Να μάθει και ο επενδυτής τι σημαίνει να σου κλείνουν τη δουλειά σου», τόνισε μ’ έμφαση ο κ.Αλεξάνδρου.

 

Απώλειες εσόδων μέχρι 90%

—————————————

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών που πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες εδώ και δεκαετίες από τη μαρίνα Λάρνακας υποστηρίζουν ότι η απώλεια εσόδων τους είναι δραματική και φθάνει μέχρι το 80%-90%. Υπάρχουν, δε, επιχειρήσεις που εργοδοτούν δεκάδες άτομα, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν το ερχόμενο καλοκαίρι χωρίς δουλειά.

Η ξύλινη αποβάθρα της μαρίνας Λάρνακας παραμένει κλειστή από τον περασμένο χειμώνα, ενώ μόλις πριν από μερικές μέρες η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των έργων ανάπλασης, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικές προσβάσεις για τους ξένους τουρίστες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια μίνι κρουαζιέρα ανοικτά της Λάρνακας.

Επιπλέον, φωνάζουν και για την αύξηση στα τέλη ελλιμενισμού που τους επιβλήθηκε, γι’ αυτό καλούν το αρμόδιο υπουργείο όπως παρέμβει στο θέμα.

 

 

 

Send this to a friend