Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επιχείρηση διάσωσης 77χρονης γυναικάς και δύο σκύλων σε περιοχή του Δήμου Λευκάρων, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ  μέλη της Ε.Μ.Α.Κ.

Η γυναίκα εγκλωβίστηκε στην χαράδρα στην προσπάθεια της να ανασύρει τους σκύλους της οι οποίοι έπεσαν κατά τη διαδρομή τους σε  χαράδρα 15 μέτρων.

Για την διάσωση τους ανταποκρίθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την Ε.Μ.Α.Κ. Μετά από προσπάθειες της ΕΜΑΚ και αφού επιστρατεύθηκαν και ανιχνευτικοί σκύλοι η γυναίκα ανευρεθεί και ανασύρθηκε με διασωστική εξάρτυση και παραδόθηκε σε συγγενικό της πρόσωπο και στην Αστυνομία Λευκάρων.

Τόσο η κατάσταση υγείας της 77χρονης όσο και των σκυλιών είναι καλή.

 

Συνεχίζονται οι εξετάσεις των ανακριτών της Αστυνομίας, προς εντοπισμό των πέντε κουκουλοφόρων οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν από οικία 71χρονου επιχειρηματία στη Λάρνακα, το συνολικό ποσό των 36,250 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι πέντε κουκουλοφόροι έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 11 χιλιάδων ευρώ και μετρητά ύψους 21,650 ευρώ». Επίσης, έκλεψαν δύο φορητούς υπολογιστές και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις και έρευνες στην περιοχή για να διαπιστωθούν οι κινήσεις των δραστών, αξιολογούνται πληροφορίες και αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που βρέθηκαν στην σκηνή έτσι ώστε να οδηγηθούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πιστεύεται επίσης ότι τα πέντε άτομα βοηθήθηκαν και από έκτο πρόσωπο, το οποίο ανέμενε έξω από την οικία.

 

Συνεχίζονται οι επαφές και οι διεργασίες παραγόντων και οργανωμένων φορέων της Λάρνακας, προκειμένου να καθαριστεί, το συντομότερο, η περιοχή του πρώην διυλιστηρίου και η ακτογραμμή που φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, έτσι ώστε ν’ αποχαρακτηριστεί από την οδηγία επικινδυνότητας Seveso και να  προχωρήσουν τα σχέδια ανάπτυξης που υπάρχουν.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε σειρά επαφών με τον Υπουργό Εργασίας, αποκλειστικά για το ζήτημα αυτό, αφού η Λάρνακα «καίγεται» ν’ απαλλαγεί από την συγκεκριμένη οδηγία, η οποία για δεκαετίες ήταν «εγκλωβισμένη» εξαιτίας της λειτουργίας των οχληρών κι επικίνδυνων εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας, είχε συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Παναγιώτου, στην παρουσία και του Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Αριστόδημο Οικονομίδη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, την δεδομένη στιγμή οι τρεις από τις πέντε εταιρίες πετρελαιοειδών έχουν ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες, ενώ οι υπόλοιπες δύο εταιρείες που απέμειναν, αναμένεται να το πράξουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό θα επιτρέψει στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να αποχαρακτηρίσει άμεσα την περιοχή από την οδηγία Seveso.

Επίσκεψη στον υπουργό Εργασίας για το ίδιο θέμα πραγματοποίησε και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Αποστόλου ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά ν’ αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου του και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε ο στόχος της απαλλαγής από την οδηγία Seveso να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν.

Την ανάγκη όπως η περιοχή του πρώην διυλιστηρίου αποχαρακτηριστεί από την οδηγία Seveso τόνισε και ο διευθυντής του ΕΒΕ Λάρνακας Χαράλαμπος Ανδρέου.

 

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, ο Παγκύπριος Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου Προστάτη των Προσκόπων, με πέραν των 2500 συμμετεχόντων και εκατοντάδων επισκεπτών φίλων του προσκοπισμού, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και την Κυριακή στην Λάρνακα.

Ο προηγούμενος Εορτασμός διοργανώθηκε στη Λάρνακα το 2003. Την εκδήλωση του Σαββάτου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στις 5.00 το απόγευμα.

 

 

 

 

Send this to a friend