Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τρομακτικές στιγμές, που μόνο σε ταινίες θρίλερ παρακολουθούμε, έζησε χθες τα ξημερώματα ανδρόγυνο ηλικιωμένων και η θυγατέρα τους στη Λάρνακα, όταν μπούκαραν εντός της οικίας τους πέντε κουκουλοφόροι ληστές και υπό την απειλή λοστών άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, οι οποίοι διέρρηξαν την διώροφη κατοικία γνωστού επιχειρηματία κι έκλεψαν απ’ αυτήν χρηματικό ποσό και δακτυλίδια, συνολικής αξίας πέραν των 26 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη συνέβη γύρω στις 4.30 το πρωί. Εκείνη την ώρα ο 71χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας κοιμόταν με την σύζυγό του, ενώ σε άλλο δωμάτιο κοιμόταν η θυγατέρα τους. Οι δράστες πέτυχαν είσοδο παραβιάζοντας την εξωτερική αλουμινένια πόρτα.

Προφανώς οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά ότι εντός της συγκεκριμένης κατοικίας υπήρχε χρηματοκιβώτιο όπου φυλάγονταν μεγάλα χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο 71χρονος προσπάθησε αρχικά να τους απωθήσει, αλλά οι δράστες τον έσπρωξαν κι έπεσε στο πάτωμα. Ακολούθως οι διαρρήκτες, οι οποίοι κρατούσαν επίσης σακούλια και σύρματα προφανώς για να δέσουν τους παραπονούμενους, έκαναν ανάστατα τα δωμάτια του σπιτιού ψάχνοντας για χρήματα. Αρχικά οι δράστες έκλεψαν ποσό 5.500 ευρώ που ήταν εκτός χρηματοκιβωτίου, ενώ στη συνέχεια ζήτησαν από την σύζυγο του ιδιοκτήτη ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο βρισκόταν στο σαλόνι της οικίας. Υπό το καθεστώς φόβου, η γυναίκα αναγκάστηκε ν’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο οι δράστες έκλεψαν περίπου 16 χιλιάδες ευρώ καθώς και χρυσά δακτυλίδια που ήταν φυλαγμένα εκεί.

H συνολική αξία των μετρητών και των χρυσαφικών που κλάπησαν ανέρχεται στις 26.650 ευρώ. Οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και συνεννοούνταν με ασυρμάτους. Πιθανόν να υπήρχε κι έκτο πρόσωπο, το οποίο τους ανέμενε έξω από το σπίτι.

Η Αστυνομία προσπαθεί μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της γύρω περιοχής να εξακριβώσει τις κινήσεις και την πορεία που ακολούθησαν οι ληστές.

Στο σπίτι όπου έγινε η ληστεία, το οποίο βρίσκεται πλησίον του γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος», υπήρχε συναγερμός, αλλά άγνωστο γιατί ήχησε καθυστερημένα όταν οι δράστες έριξαν νερό στα σύρματα και προκλήθηκε βραχυκύκλωμα.

Αφού ήχησε ο συναγερμός, οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή κι εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι, αφού προηγουμένως πρόλαβαν να κλέψουν ότι πολύτιμο βρήκαν.

 

Την έκδοση, υπό όρους, του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Κενάν Αγιάς, 49 χρόνων, στη Γερμανία αποφάσισε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αγιάς είχε συλληφθεί στις 15 περασμένου Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας.

Να σημειωθεί, ότι στα έγγραφα των γερμανικών αρχών το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αναφέρεται ως «τρομοκρατική οργάνωση». Ωστόσο η έκδοση του εκζητούμενου εγκρίθηκε υπό δύο όρους.

Πρώτον σε περίπτωση καταδίκης του στην Γερμανία αυτός θα διαμεταχθεί στην Κύπρο, ώστε να εκτίσει εδώ τη στερητική της ελευθερίας ποινή ή το στερητικό της ελευθερίας μέτρο ασφαλείας, που θα απαγγελθεί εναντίον του. Δεύτερον τη μη επαναπροώθηση ή μεταγενέστερη έκδοση ή κατά άλλον τρόπο παράδοση του εκζητούμενου στην χώρα καταγωγής του, δηλαδή την Τουρκία».

Το Δικαστήριο διέταξε όπως η παράδοση του εκζητούμενου στις γερμανικές αρχές γίνει το αργότερο εντός δέκα ημερών, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Εσφαλμένη κρίνει την απόφαση η νομική υπεράσπιση του Αγιάς, η οποία προχωρεί τις επόμενες μέρες στην καταχώρηση έφεσης.

Η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο εναπόκειται να αποφασίσει για την έφεση εντός 10ημέρου, είτε να ζητήσει παράταση μέχρι και 25 μέρες προκειμένου να εκδικαστεί η έφεση.

 

 

 

Send this to a friend