Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπό όρους εκδίδεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στη Γερμανία ο Κούρδος Κενάν Αγιάς
Υπό όρους εκδίδεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στη Γερμανία ο Κούρδος Κενάν Αγιάς

Υπό όρους εκδίδεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στη Γερμανία ο Κούρδος Κενάν Αγιάς

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την έκδοση, υπό όρους, του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Κενάν Αγιάς, 49 χρόνων, στη Γερμανία, αποφάσισε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αγιάς είχε συλληφθεί στις 15 περασμένου Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του από τις γερμανικές αρχές ασφαλείας.

Να σημειωθεί, ότι στα έγγραφα των γερμανικών αρχών το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) αναφέρεται ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Στην απόφασή του το δικαστήριο αναφέρει πως είχε ενώπιον του ένα καθόλα έγκυρο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να εκτελεστεί.

Σημείωσε, επίσης, πως ενώπιόν του δεν τέθηκαν στοιχεία ή πληροφορίες ότι η Γερμανία θα προχωρήσει στην έκδοση του εν λόγω Κούρδου καταζητούμενου στην Τουρκία.

Το δικαστήριο ενέκρινε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Κενάν Αγιάς και αποφάσισε την έκδοσή του υπό τον όρο όπως σε περίπτωση καταδίκης του στη Γερμανία, ο 49χρονος να εκτίσει στην Κύπρο την στερητική της ελευθερίας του ποινή ή το στερητικό της ελευθερίας μέτρο ασφαλείας που θα απαγγελθεί εναντίον του.

Επιπρόσθετα, το δικαστήριο επέβαλε ως όρο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εκζητούμενου προσώπου, την μη επαναπροώθηση ή μεταγενέστερη έκδοση ή κατά άλλον τρόπο παράδοσή του στην Τουρκία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε όπως η παράδοση του Κενάν Αγιάς στις γερμανικές αρχές γίνει το αργότερο εντός δέκα ημερών, ενώ μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Εντός της αίθουσας του δικαστηρίου υπήρχαν περίπου 10 Κούρδοι, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έγινε γνωστή η απόφαση για έκδοση του 49χρονου στη Γερμανία, συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Κενάν Αγιάς.

Στους χώρους του δικαστηρίου ήταν έντονη η παρουσία μελών της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας.

 

 

 

Send this to a friend