Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα ο Γεωργούλης – Εκτός της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ
Αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα ο Γεωργούλης – Εκτός της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα ο Γεωργούλης – Εκτός της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός κόμματος τέθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα το απόγευμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Γεωργούλης, καθώς ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου καταγγελία εις βάρος του, κατά πληροφορίες για υπόθεση χρήσης βίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είναι υπάλληλος σήμερα της Κομισιόν και παλιότερα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος έγινε γνωστό μέσω της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα ότι υπάρχει αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από την Εισαγγελία των Βρυξελλών, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μία ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Την ίδια ώρα πληροφορήθηκε, κατά πληροφορίες, τις εξελίξεις στην Αθήνα και η Κουμουνδούρου και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θεωρείται αδιαπραγμάτευτο για το κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε αμέσως τον ευρωβουλευτή εκτός κόμματος, αποβάλλοντας τον αρχικά από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου

Από το 2020 έχει γίνει η καταγγελία σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις αρχές του 2020 είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα» και στην συνέχεια, το ίδιος έτος προσωποποιήθηκε. Σύμφωνα δεν με τις ίδιες πληροφορίες η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Send this to a friend