Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Γιορτάζει ο Πολιούχος Άγιος Λάζαρος και η πόλης μας και η Λάρνακα τον τιμά ποικιλοτρόπως. 

Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο θα προΐσταται ο Αρχιεπισκόπος Κύπρου Γεώργιος και συλλειτουργού ντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου.

Mετά τη θεία Λειτουργία ομάδα παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Λαζάρου θα ψάλλουν τα Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου στο Προαύλιο του Ιερού Ναού. Στον Αρχιερατικός Εσπερινό θα προΐσταται ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκταρίου. Θα γίνει Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Αγίας εικόνας του πολιούχου Αγίου Λαζάρου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6.30 μ.μ. θα γίνει ο Εσπερινός και στη συνέχεια η καθιερωμένη Περιφορά των Αγίων Λειψάνων και της Αγίας Εικόνας του Πολιούχου Αγίου Λαζάρου.

 

Της περιφοράς θα προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Την πομπή θα συνοδεύουν οι Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Τιμητικά θα πλαισιωθεί από τμήματα της Εθνικής Φρουράς, του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, Προσκόπων και Οδηγών.

Κατά τη διαδρομή θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Ανδρέου. Η πομπή θα περάσει από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Λάρνακας.

Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα οι ενορίτες να φωταγωγήσουν και να σημαιοστολίσουν τα σπίτια τους.

 

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννας Κουκκίδη Προκοπίου, στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών στην Μενόγεια, και το κέντρο φιλοξενίας «Λίμνες» συνοδευόμενη από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Στη Μενόγεια βρίσκεται ο χώρος κράτησης μεταναστών οι οποίοι είναι σε διαδικασία επιστροφής στις χώρες προέλευσης τους.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών καθώς και για τις διαδικασίες επιστροφής στις χώρες τους.  Ακολούθως επισκέφθηκαν το χώρο φιλοξενίας «Λίμνες».

 

 

 

 

Send this to a friend