Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ακτοπλοϊκή: Φθηνότερα τα εισιτήρια από Λάρνακα – Με €68 πας Ελλάδα με επιστροφή
Ακτοπλοϊκή: Φθηνότερα τα εισιτήρια από Λάρνακα – Με €68 πας Ελλάδα με επιστροφή

Ακτοπλοϊκή: Φθηνότερα τα εισιτήρια από Λάρνακα – Με €68 πας Ελλάδα με επιστροφή

31 Μαΐου σαλπάρει το Daleela για Πειραιά – Όλα τα δρομολόγια και οι τιμές για καμπίνα, καρέκλα, οχήματα και κατοικίδια.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 13:00 το μεσημέρι θα σαλπάρει φέτος το πλοίο Daleela από Λεμεσό προς Πειραιά.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, Scandro Holding Ltd, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τόσο τις ημερομηνίες των δρομολογίων όσο και τις τιμές για καμπίνες, αεροπορική καρέκλα αλλά και μεταφορά οχημάτων. Ως γνωστό φέτος, θα γίνουν δρομολόγια και από την Λάρνακα. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Scandro Holding Ltd, θα γίνουν συνολικά 22 δρομολόγια προς Πειραιά. Τα 14 θα έχουν αφετηρία τη Λεμεσό και τα 8 θα ξεκινούν από τη Λάρνακα. 

Από τη Λεμεσό θα φύγει το πρώτο δρομολόγιο στις 31 Μαΐου και το τελευταίο θα αναχωρήσει από Λεμεσό την Κυριακή 23 Ιουλίου και θα επιστρέψει από Πειραιά στις 26 Ιουλίου. 

Ακολούθως η αφετηρία θα μεταφερθεί στο Λιμάνι της Λάρνακας. Το πρώτο δρομολόγιο από την πόλη του Ζήνωνα θα αναχωρήσει για Πειραιά το Σάββατο 29 Ιουλίου το μεσημέρι. Το τελευταίο δρομολόγιο θα αναχωρήσει από Λάρνακα την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψει στην Λάρνακα από Πειραιά το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου. 

Σημειώνεται ότι το ταξίδι από Λεμεσό διαρκεί περίπου 30 ώρες ενώ από Λάρνακα 2 ώρες επιπλέον, δηλαδή περίπου 32 ώρες. 

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τον πίνακα με τα δρομολόγια:

ΑΦ

Οι τιμές – Λίγο φθηνότερα τα εισιτήρια στη Λάρνακα

Όσον αφορά τις τιμές, υπάρχει μικρή διαφορά στις τιμές μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας. Δεν αφορά την τιμή του ναύλου αλλά τους Φόρους που επιβάλλουν τα Λιμάνια της Λάρνακας και τα Λιμάνια της Λεμεσού αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα για παράδειγμα για εισιτήρια σε μονόκλινη καμπίνα 1st Class η τιμή  με επιστροφή από Λεμεσό είναι στα €145,98 ενώ η ίδια καμπίνα από Λάρνακα είναι €138.60.

Ουσιαστικά οι Φόροι για ενήλικες στο Λιμάνι Λεμεσού είναι €32.99 για μονή διαδρομή ενώ στη Λάρνακα οι Φόροι είναι €29.30. Έτσι για ταξίδι με επιστροφή η διαφορά είναι στα €8 περίπου. Τονίζεται ξανά δεν αλλάζει η τιμή του ναύλου που επιβάλλει η εταιρεία, αλλά η διαφορά είναι στους φόρους που επιβάλλον τα Λιμάνια.

Αξίζει να αναφέρουμε και τις τιμές για την αεροπορική καρέκλα (ταξίδι χωρίς καμπίνα δηλαδή). Από Λεμεσό με επιστροφή είναι στα €75.98 με επιστροφή ενώ από Λάρνακα η τιμή για αεροπορική καρέκλα είναι στα €68.60. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η τιμή του ναύλου από την εταιρεία για την αεροπορική καρέκλα είναι μόλις €5. Το υπόλοιπο ποσό είναι φόροι Λιμανιού.

Τιμές για μεταφορά οχήματος

Η μεταφορά οχήματος θα κοστίσει με επιστροφή €212.98 στη Λάρνακα ενώ στη Λεμεσό €223.10. 

Η μεταφορά μοτοσικλέτας από τη Λάρνακα κοστίζει με επιστροφή €140.94 ενώ από Λεμεσό €141.80. 

Σημειώνεται ότι το κόστος για μεταφορά οχήματος είναι επιπλέον τους κόστους του εισιτηρίου για τον επιβάτη/οδηγό.

Όσον αφορά μεταφορά κατοικίδιου, και από τα δύο λιμάνια ισχύουν οι ίδιες τιμές. Κατοικίδια σε καμπίνα €100 με επιστροφή και κυνοτροφείο €70 με επιστροφή.

ΔΕΊΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ/ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΑΦ
Όπως πληροφορείται η Brief, την ερχόμενη Δευτέρα 10/4 θα ανακοινωθούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη όλες οι πληροφορίες για τα εισιτήρια καθώς και το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για αγορά εισιτηρίων. Στην δημοσιογραφική θα συμμετέχει και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Τονίζεται ότι φέτος ο συνεργάτης της Scandro Holding Ltd για την έκδοση εισιτηρίων στην Κύπρο θα είναι η εταιρεία Orthodoxou Travel ενώ στην Ελλάδα η εταιρεία bbtair. Εισιτήρια οι πολίτες στην Κύπρο θα μπορούν να αγοράζουν και διαδικτυακά αλλά και από τα κατά τόπους καταστήματα της Orthodoxou Travel.

Όπως πληροφορούμαστε φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα και χρήση διαδικτύου στο πλοίο για όσους επιθυμούν με επιπλέον χρέωση.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για δρομολόγια από/προς Ισραήλ

Σε μια άλλη εξέλιξη, όπως πληροφορείται η Brief, η νέα Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη και η εταιρεία Scandro Holding Ltd συνεχίζουν τις επαφές τους με λιμάνια του Ισραήλ για να ξεκινήσει η ακτοπλοική σύνδεση και με το γειτονικό Ισραήλ. Είναι πιθανό να προκύψει συμφωνία και να γίνουν κάποια δρομολόγια από φέτος.

πηγή: Brief (Του ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ)

Send this to a friend