Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ SKY express: Δύο χρόνια μετά δυναμώνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Κύπρο!
SKY express: Δύο χρόνια μετά δυναμώνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Κύπρο!

SKY express: Δύο χρόνια μετά δυναμώνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Κύπρο!

«ΚΥΠΡΟΣ» το όνομα του νέου αεροσκάφους που η παραλαβή του συνέπεσε με τον εορτασμό της συμπλήρωσης δύο χρόνων της εταιρείας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, η SKY express με την υποστήριξη της HermesAirports, γιόρτασε τη συμπλήρωση δύο χρόνων αδιάκοπης παρουσίας στην Κύπρο. Πριν δύο χρόνια η εταιρεία επέλεξε την Κύπρο ως τον πρώτο διεθνή προορισμό της και από τότε με συνέπεια και ποιότητα συνδέει καθημερινά το νησί με την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.  Μάλιστα, καθώς η παραλαβή του πρώτου AIRBUS Α321neo συνέπεσε με την ημέρα της εκδήλωσης ο κ. Ιωάννης Γρύλος, Ιδρυτής &Προέδρος του Ομίλου IOGR, μέλος του οποίου είναι και η SKY express, ανακοίνωσε στους παρισταμένους ότι, το όνομα του νέου αεροσκάφους θα είναι «Κύπρος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Κώστας Κουμής και ο κ. Γιάννης Νικολαΐδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.


Ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας, η SKY express κέρδισε το στοίχημα ως η μοναδική εταιρεία που συνέχισε να πετά διατηρώντας την αεροπορική σύνδεση όλων των προορισμών της. Στην εκδήλωση, η SKY express παρουσίασε τα βασικά μεγέθη που σημείωσε από το 2021 ακολουθώντας μία επιτυχημένη πορεία, η οποία δημιουργεί αξία και για το Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας.

Μέσα σε διάστημα δύο ετών η SKY express έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με μερίδιο αγοράς 16% και έχει μεταφέρει συνολικά 411.000 επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 3 πτήσεις από Αθήνα καθημερινά όλο το χρόνο – 4.000 πτήσεις μέσα σε δύο χρόνια
  • 000 επιβάτες από / προς Αθήνα
  • 230 πτήσεις από / προς Θεσσαλονίκη, 000 επιβάτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το 2023 η SKY express πρόκειται να μεταφέρει στην Κύπρο από και προς Αθήνα &Θεσσαλονίκη γύρω στις 320.000 χιλιάδες επιβάτες.

Η SKY express με την ολόχρονη παρουσία της, προσφέρει περισσότερες επιλογές στο επιβατικό κοινό με νέες συνδέσεις,περισσότερα δρομολόγια και ποιοτικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον υγιή ανταγωνισμό και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών ναύλων. Με την επιλογή της Κύπρου ως του πρώτου διεθνούς προορισμού της, η SKY express απέδειξε την αποφασιστικότητά της να επενδύσει μακροπρόθεσμα στις προοπτικές του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του Ομίλου IOGR, Skyserv, στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, χάρη στην οποία κατέγραψε τα συγκριτικά λιγότερα προβλήματα, σε μια περίοδο που χαρακτηρίσθηκε πολύ απαιτητική για όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης. Συνολικά, ο Όμιλος IOGR απασχολεί σε Λάρνακα και Πάφο περισσότερους από 300 εργαζομένους.

Με την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Κύπρου, η SKY express δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο κυπριακό τουριστικό προϊόν και στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την κυπριακή οικονομία συνολικά.

Το 2022 ήταν μία μοναδική χρονιά για τη SKY express:

  • Οι συνολικές πτήσεις κατά το 2022 ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 50% ξεπερνώντας τις 49.000, καλύπτοντας 34 προορισμούς εσωτερικού και 24 εξωτερικού.
  • Οι επιβάτες της εταιρίας το 2022 σχεδόν τριπλασιάστηκαν, φτάνοντας τους 3.500.000, αντανακλώντας και την εισαγωγή δύο AIRBUS Α320neo στο στόλο.
  • Το 2022 τα συνολικά έσοδα της εταιρίας υπερτριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα €262 εκ., οδηγούμενα από την υψηλότερη ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού.
  • Η μέση πληρότητα βελτιώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια του 2022 αποδεικνύοντας τη δυναμική της εμπορικής πρότασης της εταιρίας, της επιχειρησιακής της αποτελεσματικότητας, αλλά και συμβάλλοντας στην επαναφορά της τουριστικής κίνησης κοντά στα επίπεδα του 2019.
  • Αναδείχθηκε στην ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου, σύμφωνα με το Eurocontrol.
  • Είναι η μόνη ελληνική αεροπορική εταιρεία που έγινε διεθνές case study της Google. Η χρήση των πιο προηγμένων εργαλείων (travel insights), κατέταξε την SKY express στην πρώτη τριάδα των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών που αύξησαν την online επισκεψιμότητά τους σε σχέση με το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την προσθήκη στο στόλο της εντός του 2023 των δύο πρώτων της AIRBUS A321neo η SKY express θα συνεχίσει να διαθέτει το νεότερο, πιο πράσινο στόλο στην Ελλάδα κι έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, στην Ευρώπη. Ένας στόλος που σέβεται τον κυπριακό ουρανό και συμβάλλει στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας: λιγότερο CO2, 50% χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου, 25% μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Όπως τονίζει ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express:«Μέσα στην κρίση η SKY express δημιούργησε μια νέα εποχή στις αερομεταφορές του νησιού. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην Κύπρο. Εργαζόμαστε ώστεη SKY express να εξακολουθήσει να ηγείται της ανάπτυξης στο χώρο των αερομεταφορών στηρίζοντας την κυπριακή οικονομία και κοινωνία με νέες ιδέες, υπηρεσίες, προϊόντα και καταρτισμένο προσωπικό. Η ανταπόκριση του κυπριακού επιβατικού κοινού μας συγκινεί. Επιπλέον, δεν μπορούμε να μην κάνουμε ειδική μνεία στα περισσότερα από 100 ταξιδιωτικά πρακτορεία με τα οποία συνεργαστήκαμε κατά το 2022 και αποτελούν για εμάς σημαντικούς και στρατηγικούς συνεργάτες, καθώς πρόθεσή μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους. Για το λόγο αυτό, η συνεργασία μας εδράζεται στην ευέλικτη εμπορική πολιτική της εταιρείας μας, η οποία ενισχύεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με εποχικές προσφορές, που υλοποιούμε συστηματικά στην Κύπρο και τυγχάνουν πολύ μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης. Η εμπιστοσύνη όλων είναι η δύναμή μας. Συνεχίζουμε μαζί!».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της HermesAirports, κ. Ελένη Καλογήρου δήλωσε:

«Στη Hermes έχουμε ως στρατηγική προτεραιότητα την ανάπτυξη της συνδεσιμότητας τόσο με την προσέλκυση νέων αερογραμμών όσο και με την προσθήκη δρομολογίων ή την αύξηση των υφισταμένων και αυτό εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος εάν ανατρέξει στη 15χρονη πορεία μας. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία με την SKYExpress και τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε, μαζί, να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη συνδεσιμότητα της Κύπρου και σε άλλους προορισμούς, πέραν της Ελλάδας».

Send this to a friend