Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρνακα, δέχθηκε κλήση για καπνό που έβγαινε από ελλιμενισμένο πλοίο στο λιμάνι της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή ανταποκρίθηκαν άμεσα με δύο πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένου οχήματος χημικών και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για καπνό από υπολείμματα φωσφίνης στο κατάστρωμα του πλοίου και η οποία αντέδρασε όταν ήρθε σε επαφή με το νερό της βροχής.

Η μικρή ποσότητα του συγκεκριμένου υλικού κατέβηκε από το πλοίο και τα μέλη της Πυροσβεστικής με τη χρήση ειδικών στολών προστασίας πραγματοποίησαν επικάλυψη του με ειδικό αφρό μέχρι να σταματήσουν οι αναθυμιάσεις.

 

Ολοσχερώς καταστράφηκε αυτοκίνητο στην Ορόκλινη χθες τα ξημερώματα ιδιοκτησία 25χρονης. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό οικόπεδο δίπλα από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει η γυναίκα.

H φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από τη πυρκαγιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς με την αξία του να υπολογίζεται γύρω στις 20 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 25χρονη έχει δώσει ορισμένες πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες που έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο. Επίσης εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής, τα οποία ενδεχομένως να καταδείξουν τις κινήσεις των δραστών.

 

Πραγματοποιείται στη Λάρνακα σεμινάριο με θέμα «Διπλωματικές Δεξιότητες για την Πολιτική Ασφάλεια και Άμυνα, που διοργανώνει η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο της Timisoara (Ρουμανίας) υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 47 εκπρόσωποι από 11 κράτη, τα Ηνωμένα Έθνη και φορείς και ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει προσωπικό από το Υπουργείο Άμυνας, την Εθνική Φρουρά, την Αστυνομία και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το σεμινάριο που άρχισε τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

 

Τα εγκαίνια γυμναστηρίου αφιερωμένο στον ήρωα πεσόντα Λοχία της ΕΜΑΚ Παναγιώτη Θεοφίλου, δημιουργήθηκε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ορόκλινης.

Τα εγκαίνια έγιναν στην παρουσία της οικογένειας του ήρωα και συναδέλφων του. Προηγήθηκε αγιασμός και ακολούθως αιμοδοσία.

 

Send this to a friend