Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΣΟΚ: Σοβαρή καταγγελία για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου – Τα όσα έζησε μητέρα με το μόλις 2.5 ετών παιδί της
ΣΟΚ: Σοβαρή καταγγελία για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου – Τα όσα έζησε μητέρα με το μόλις 2.5 ετών παιδί της

ΣΟΚ: Σοβαρή καταγγελία για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου – Τα όσα έζησε μητέρα με το μόλις 2.5 ετών παιδί της

Μια νέα καταγγελία από μητέρα για το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έρχεται να μας ταρακουνήσει και να μας προβληματίσει ως κοινωνία. Μπορούμε τελικά να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας στα Νοσοκομεία της Κύπρου; Μπορούμε να αφηνόμαστε στα χέρια κάποιων γιατρών;

Μητέρα όπως καταγγέλλει μετέβηκε στο Γενικό  Νοσοκομείο Αμμοχώστου με το μόλις 2.5 ετών μωρό της και συγκεκριμένα στις Πρώτες Βοήθειες του νοσηλευτηρίου με το παιδάκι της να σφαδάζει από κοιλιακούς πόνους.

Οι γιατροί στο ΤΑΕΠ σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της γυναίκας αγνόησαν την ύπαρξη τους την ώρα μάλιστα που το μωρό σπάραζε από πόνους και χρειάζονταν να νοσηλευτεί εκείνοι της απαντούσαν ότι «Τώρα έχει τροχαίο δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας να περιμένετε». «Ξεκίνησα κλάμα. Στην τελική μας βάζει σε ένα δωμάτιο, τους λέω το παιδί πονεί την κοιλιά του και μετά κάνει εμετό. Δεν ηρεμά. Έρχεται ένας παιδίατρος, μόλις είδε το παιδί είπε ότι πρόκειται για αφυδάτωση. Μας κάνουν εισαγωγή. Δεν έκαναν ούτε και έναν υπέρηχο απλά έκριναν ότι είναι ίωση.

Το παιδί όλη νύχτα πονούσε και υπέφερε και μου έλεγαν έτσι είναι η γαστρεντερίτιδα λογικό να πονεί. Εγώ όμως ένιωθα ότι είναι κάτι άλλο και τους ρώτησα αποκλείεται να είναι τυφλό; Μου απαντάει μια εκεί το τυφλό του μωρού ακόμα δεν αναπτύχθηκε και θα είναι αυτό; Eντάξει λέω. Το μωρό άρχισε πυρετούς 3 τα ξημερώματα τους λέω. Μου λένε έτσι είναι η ίωση και του βάζουν αντιπυρετικό. Τους λέω συνεχίζει να πονεί. “Εντάξει” μου λένε θα αρχίσει ευκοιλιότητες από την ίωση.

Εγώ όμως ένιωθα ότι κάτι άλλο είναι. Περνάει η νύχτα και το πρωί έρχεται παιδίατρος. Πως είναι μου λέει το παιδί;» «Χάλια της λέω, το παιδί μου πονεί. Άρχισε να του πιέζουν την κοιλιά και το παιδί ούρλιαζε. Εγώ να κλαίω και σε κάποια στιγμή και σε κάποια στιγμή της λέω “Κανεί πονεί”. Μου λέει άσε με να δω. Τ

ης λέω το μωρό από χθες έπρεπε να το δείτε και να του κάνετε ένα υπέρηχο τουλάχιστον. Το βάζουν μετά από κάποια στιγμή για υπέρηχο και μετά από ώρες δυσκολίας ο ακτινολόγος παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κοιλιά του παιδιού. Οι δείχτες φλεγμονής ανέβηκαν πάνω και μου λένε «Το παιδί πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στο Μακάρειο». Η παιδίατρος όταν τα άκουσε αυτά η απάντησή της ήταν «Υπέθεσα ότι είναι απλά αφυδάτωση».

Όπως υποστηρίζει η μητέρα τελικά το μωρό έχει σκωληκοειδίτιδα επισημαίνοντας στην ανάρτησή της ότι το μωρό το πρόλαβαν στο πάρα-πέντε. Παράλληλα, όπως αναφέρει στο Μακάρειο Νοσοκομείο όλοι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και τους ευγνωμονεί γι’ αυτό. Τέλος διερωτάται εάν δεν πίεζε περισσότερο τους ιατρούς του Νοσοκομείο Αμμοχώστου να κάνουν υπέρηχο στο παιδί της, τι θα συνέβαινε;

« Τελικά το μωρό ήταν όντως το τυφλό του, και με έβγαζαν τρελή. Μου είπαν από το Μακάρειο ότι “στο τσακ το προλάβαμε”. Να σημειώσω ότι όλοι εδώ στο Μακάρειο είναι άψογοι και μακάρι να ερχόμουν από την αρχή εδώ. “Μαμάδες να ακούτε το ένστικτό και να πιέζετε καταστάσεις. Όταν ρώτησα γιατί δεν μου έκαναν απευθείας υπέρηχο αφού πονούσε το παιδί μου λέει μια στο ΤΑΕΠ Αμμοχώστου επειδή δεν καλύπτει το ΓΕΣΥ.

Και της λέω άρα αν πέθαινε το μωρό μου θα λέγαμε ότι δεν κάλυπτε το ΓεΣΥ; Mην το βλέπεις έτι δεν μπορούμε να κάνουμε υπερήχους σε όποιο μπορεί. Το μωρό 2.5 χρονών δεν είναι λογικό ότι έπρεπε να του κάνεις ; Πως να συνεννοηθείς με ένα μωρό που πονεί αφόρητα αν δεν τα ψάξεις όλα; Kλείνω εδώ. Απλά δεν έχουμε υπόθεση τα νοσοκομεία μας».

Send this to a friend