Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παρουσίασαν πλαστά έγγραφα για έκδοση μαθητικής άδειας – Καταζητούνται 17 άτομα
Παρουσίασαν πλαστά έγγραφα για έκδοση μαθητικής άδειας – Καταζητούνται 17 άτομα

Παρουσίασαν πλαστά έγγραφα για έκδοση μαθητικής άδειας – Καταζητούνται 17 άτομα

Υπόθεση παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστογραφίας και εξασφάλισης άδειας με ψευδείς παραστάσεις έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, στην οποία εμπλέκονται 20 αλλοδαποί, 17 εκ των οποίων καταζητούνται.

Όλα άρχισαν όταν στις 20 Μαρτίου, υποβλήθηκε καταγγελία από την υπέυθυνη του Κέντρου του Πολίτη στην Επαρχία Λεμεσού, ότι μετά από ενδελεχή εξέταση αιτήσεων στα κέντρα του Αγρού και της Λεμεσού, για επανέκδοση ή έκδοση μαθητικής άδειας οδηγού, διαπιστώθηκε ότι 20 αλλοδαποί από το Πακιστάν, την Ινδία, το Μπαγκλαντές και τη Συρία, παρουσίασαν πλαστά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, είχαν παρουσιάσει πρωτότυπα δελτία διαμονής «MUE2», τα οποία έδειχναν ότι είναι παντρεμένοι με πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., ωστόσο, υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτά ήταν πλαστογραφημένα.

Σε έλεγχο που έγινε στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι όντως τα έγγραφα που προσκόμισαν, είναι πλαστά, αφού η άδεια παραμονής τους ήταν ληγμένη, ενώ κανένας εκ των είκοσι ήταν παντρεμένος με Ευρωπαία πολίτη.

Εναντίον των 20 υπόπτων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Τρεις εξ αυτών έχουν συλληφθεί, ενώ δεκαεπτά καταζητούνται.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Send this to a friend