Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Την ωραιότερη πόλη της Κύπρου φιλοδοξούν να καταστήσουν τη Λάρνακα, μέσα από το μεγαλόπνοο project «Larnaka, Land of Tomorrow», το οποίο παρουσιάστηκε χθες με κάθε επισημότητα στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Πετρολίνα.

Ο σχεδιασμός του Master Plan ανατέθηκε στον διεθνούς φήμης αγγλικό αρχιτεκτονικό οίκο «Fosters and Partners», ο οποίος άφησε την σφραγίδα του σε παρόμοια μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά έργα σ’ όλη την Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος του εν λόγω αρχιτεκτονικού γραφείου, παρουσίασε το Master Plan ενώπιον των τοπικών αρχών, βουλευτών, του Υφυπουργού Τουρισμού και αξιωματούχων του Ομίλου Πετρολίνα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι εντυπωσιακές μακέτες που αφορούν το υπό αναφορά έργο. Ο κ. Σκοτ έκανε αναφορά για μια ανάπτυξη μεικτής χρήσης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει καθόλου πύργους ή ψηλά κτήρια.

Μεταξύ άλλων, το project θα περιλαμβάνει την φύτευση περίπου 20 χιλιάδων δέντρων, την ανέγερση χιλιάδων οικιστικών μονάδων, εμπορικών αναπτύξεων καθώς και την δημιουργία ενός μουσείου στο σχήμα εγκατάστασης υγραερίου, που θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της συγκεκριμένης περιοχής και της Λάρνακας γενικότερα.

Σημαντικότατη παράμετρος για την μελλοντική ανάπτυξη του ανατολικού παραλιακού μετώπου της Λάρνακας είναι και ο τερματισμός της οδηγίας Seveso, που αφορά την επικινδυνότητα της περιοχής όπου λειτουργούσαν παλαιότερα οι εγκαταστάσεις των εταιρειών υγρών καυσίμων και γκαζιού.

 

Έπεσαν οι υπογραφές για τον νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης που θα γίνει απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, στην τοποθεσία όπου βρισκόντουσαν μέχρι πρότινος οι τσίγκινες παράγκες.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο πάρκινγκ χωρητικότητας πέραν των 90 οχημάτων.

Η διάρκεια των κατασκευαστικών έργων υπολογίζεται στους οκτώ μήνες και τέλη του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2024, ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης θα είναι έτοιμος.

Το έργο θα κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

 

Send this to a friend