Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τρία νέα δρομολόγια από Λάρνακα προς Σ. Αραβία ξεκινά η Wizz Air
Τρία νέα δρομολόγια από Λάρνακα προς Σ. Αραβία ξεκινά η Wizz Air

Τρία νέα δρομολόγια από Λάρνακα προς Σ. Αραβία ξεκινά η Wizz Air

Τρία νέα δρομολόγια προς τη Σαουδική Αραβία, ξεκινά η αεροπορική εταιρεία Wizz Air, η οποία πρόσθεσε τρίτο αεροσκάφος στη βάση της στη Λάρνακα.

Σε κοινή ανακοίνωση της Hermes Airports και της Wizz Air αναφέρεται ότι «η αεροπορική εταιρεία γιορτάζει σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου την άφιξη του τρίτου αεροσκάφους της στη βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Με την άφιξη του συγκεκριμένου αεροσκάφους θα ξεκινήσουν τρία νέα δρομολόγια από και προς Νταμάμ, Τζέντα και Ριάντ».

Η Wizz Air «ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Κύπρο το 2010 και έχει μεταφέρει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επιβάτες στις πτήσεις της, κατά την διάρκεια των δέκα αυτών χρόνων. Η Wizz Air διατηρεί την δέσμευση της στην Λάρνακα και στην κυπριακή αγορά με την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συνδυασμένη με τα χαμηλά ναύλα στους επιβάτες της».

Προστίθεται ότι «η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της από την Κύπρο και τώρα λειτουργεί 31 δρομολόγια σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και δημοφιλών δρομολογίων όπως Παρίσι, Γερεβάν, Βιέννη, Σόφια, Βάρνα, Πράγα, Κοπεγχάγη, Κουτάισι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουδαπέστη, Ντέμπρετσεν, Ρώμη, Βίλνιους, Γκντάνσκ, Κατοβίτσε, Κρακοβία, Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κλουζ-Ναπόκα, Σουτσεάβα, Ιάσι, Βελιγράδι, Λονδίνο, και Βουκουρέστι. Επιπρόσθετα, η αερογραμμή έχει και άλλους προορισμούς στο πρόγραμμα της Λάρνακας σε πόλεις όπως το Τελ Αβίβ και το  Άμπου Ντάμπι».

Σημειώνεται ότι «η τοποθέτηση του τρίτου αεροσκάφους στην Λάρνακα ενδυναμώνει την δέσμευση της αερογραμμής σε μια συνειδητά περιβαλλοντική λειτουργία. Η αερογραμμή λειτουργεί έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο με μέσο όρο ζωής τα 4.6 χρόνια, επιτρέποντας στην Wizz Air να πετύχει τη χαμηλότερη της χρονιαία ένταση άνθρακα το 2022, το οποίο υπολογίζεται στα 55.2 γραμμάρια ανά επιβάτη/χιλιόμετρο μόνο».

Ακόμα η εταιρεία «δουλεύει συνεχώς σε ενέργειες απόδοσης καυσίμων και σε άλλα πρότζεκτ βιωσιμότητας ενώ είναι η αεροπορική εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο πράσινων Airbus A321neo αεροσκαφών στην Ευρώπη. Ο στόλος της αερογραμμής στην Λάρνακα είναι αποκλειστικά Airbus A321neo, τα οποία έχουν κατά 50% μειωμένες εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα και ηχορύπανσης, ενώ καταναλώνει 20% λιγότερα καύσιμα από τα προηγούμενα μοντέλα αεροσκαφών».

Η Evelin Jeckel, Αναπληρώτρια Λειτουργός Αεροπορικού Δικτύου της Wizz Air ανακοίνωσε την «περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας στην Κύπρο με την προσθήκη τρίτου αεροσκάφους στην βάση μας στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Κύπρος είναι σημαντική αγορά για την Wizz Air και συνεχώς προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε και να επεκτείνουμε το δίκτυο μας προσφέροντας στο επιβατικό κοινό της Κύπρου ακόμη περισσότερες οικονομικές επιλογές».

ταυτόχρονα εξέφρασε ευγνωμοσύνη «για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια με το αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Wizz Air τώρα λειτουργεί 31 δρομολόγια από την Λάρνακα προς 18 χώρες στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δρομολογίων που ανακοινωθήκαν προς τις Ριάντ, Τζέντα και Νταμάμ» είπε και σημείωσε πως «ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες στις πτήσεις μας δίνοντας τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν με νέα και αποδοτικά αεροσκάφη από την Λάρνακα προς συναρπαστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο».

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports ανέφερε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι που η Wizz Air μεγαλώνει την βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από μια επιτυχημένη συνεργασία, η επέκταση της Wizz Air στην Κύπρο θα συνεχιστεί, με σημαντικό όφελος για την τουριστική βιομηχανία και στην οικονομία της χώρας μας».

Send this to a friend