Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μπάσκετ: Οριστική αναβολή, στον Αθλητικό Διακστή Απόλλων και Ανόρθωση
Μπάσκετ: Οριστική αναβολή, στον Αθλητικό Διακστή Απόλλων και Ανόρθωση

Μπάσκετ: Οριστική αναβολή, στον Αθλητικό Διακστή Απόλλων και Ανόρθωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε έκτακτη σημερινή συνεδρία, εξετάζοντας τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν στον χθεσινό (26/03) πρώτο ημιτελικό αγώνα του Final Four για το Κύπελλο Basket League, αποφάσισε όπως η διοργάνωση του Final Four κυπέλλου αναβληθεί και οριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Παράλληλα, οι δύο ομάδες του Α’ ημιτελικού παραπέμπονται στον αθλητικό δικαστή για τη διακοπή του αγώνα.

Η ΚΟΚ επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς απολογίες της προς όλους τους φιλάθλους και τις οικογένειες που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν τους αγώνες και αντί αυτού αναγκάστηκαν να ζήσουν τη βία, όπως και σε όλους τους φιλάθλους που είδαν αυτές τις εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και που μόνο ντροπή προκαλούν.

Η ΚΟΚ καταδικάζει έντονα την οποιαδήποτε μορφή βίας και δεν θα δείξει καμία ανοχή σε αυτή, όπως έχει πράξει και τα τελευταία χρόνια. Στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες επαφές με τις αρμόδιες αρχές, θα λάβει αποφασιστικά μέτρα τα οποία και θα ανακοινωθούν.

Σημειώνεται ότι η ΚΟΚ θα συμμετέχει σε ειδική σύσκεψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και θα υποβάλει τις θέσεις της για τα σοβαρά επεισόδια, καθώς επίσης και τις προτάσεις της για ενίσχυση της νομοθεσίας, αφού δεν μπορεί από μόνη της η οποιαδήποτε νομοθεσία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χουλιγκανισμού, χωρίς ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων

Send this to a friend