Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η WIZZ AIR προσθέτει τρίτο αεροσκάφος στη βάση της στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Η WIZZ AIR προσθέτει τρίτο αεροσκάφος στη βάση της  στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Η WIZZ AIR προσθέτει τρίτο αεροσκάφος στη βάση της στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Η Wizz Air, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και η πιο πράσινη* παγκοσμίως1, γιορτάζει σήμερα την άφιξη του τρίτου αεροσκάφους της στη βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Με την άφιξη αυτού του μοντέρνου αεροσκάφους, 3 νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από/προς Νταμάμ, Τζέντα και Ριάντ.

Η Wizz Air ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Κύπρο το 2010 και έχει μεταφέρει περισσότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες στις πτήσεις της, κατά την διάρκεια 10 επιτυχημένων χρόνων. Η Wizz Air διατηρεί την δέσμευση της στην Λάρνακα και  στην κυπριακή αγορά με την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συνδυασμένη με τα χαμηλά ναύλα στους επιβάτες της.

Η Wizz Air συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της από την Κύπρο, και τώρα λειτουργεί 31 δρομολόγια σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και δημοφιλών δρομολογίων όπως Παρίσι, Γερεβάν, Βιέννη, Σόφια, Βάρνα, Πράγα, Κοπεγχάγη, Κουτάισι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουδαπέστη, Ντέμπρετσεν, Ρώμη, Βίλνιους, Γκντάνσκ, Κατοβίτσε, Κρακοβία, Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κλουζ-Ναπόκα, Σουτσεάβα, Ιάσι, Βελιγράδι, Λονδίνο, και Βουκουρέστι. Επιπρόσθετα, η αερογραμμή έχει συναρπαστικούς προορισμούς στο πρόγραμμα της Λάρνακας σε πόλεις όπως το Τελ Αβίβ και το  Άμπου Ντάμπι.

Η τοποθέτηση του τρίτου αεροσκάφους στην Λάρνακα ενδυναμώνει την δέσμευση της αερογραμμής σε μια συνειδητά περιβαλλοντική λειτουργία. Η αερογραμμή λειτουργεί έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο με μέσο όρο ζωής τα 4.6 χρόνια, επιτρέποντας στην Wizz Air να πετύχει τη χαμηλότερη της χρονιαία ένταση άνθρακα το 2022, το οποίο υπολογίζεται στα 55.2 γραμμάρια ανά επιβάτη/χιλιόμετρο μόνο. Η Wizz Air δουλεύει συνεχώς σε ενέργειες απόδοσης καυσίμων και σε άλλα πρότζεκτ βιωσιμότητας ενώ είναι η αεροπορική εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο πράσινων Airbus A321neo αεροσκαφών στην Ευρώπη. Ο στόλος της αερογραμμής στην Λάρνακα είναι αποκλειστικά Airbus A321neo. Το αεροσκάφος A321neo έχει κατά 50% μειωμένες εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα και ηχορύπανσης, ενώ καταναλώνει 20% λιγότερα καύσιμα από τα προηγούμενα μοντέλα αεροσκαφών.

 

Η Evelin Jeckel, Αναπληρώτρια Λειτουργός Αεροπορικού Δικτύου της Wizz Air, είπε: Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Wizz Air στην Κύπρο με την προσθήκη τρίτου αεροσκάφους στην βάση μας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Κύπρος είναι σημαντική αγορά για την Wizz Air, και συνεχώς προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε και να επεκτείνουμε το δίκτυο μας προσφέροντας στο επιβατικό κοινό της Κύπρου ακόμη περισσότερες οικονομικές επιλογές. Είμαστε ευγνώμων για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια με το αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Wizz Air τώρα λειτουργεί 31 δρομολόγια από την Λάρνακα προς 18 χώρες στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δρομολογίων που ανακοινωθήκαν προς τις Ριάντ, Τζέντα και Νταμάμ. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες μας στις πτήσεις μας δίνοντας τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν με νέα και αποδοτικά αεροσκάφη από την Λάρνακα προς συναρπαστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο“.

 

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, δήλωσε:  “Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Wizz Air μεγαλώνει την βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από μια επιτυχημένη συνεργασία, η επέκταση της Wizz Air στην Κύπρο θα συνεχιστεί, με σημαντικό όφελος για την τουριστική βιομηχανία και στην οικονομία της χώρας μας.”

* Σύμφωνα με τα CAPA – Centre for Aviation Βραβεία Αριστείας 2022.

 

Σχετικά με τη Wizz Air   

Η Wizz Air, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη με στόλο 181 αεροσκαφών Airbus A320 και A321. Μια ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών του τομέα των αερομεταφορών, προσφέρει ανώτερη εξυπηρέτηση και πολύ χαμηλά ναύλα, καθιστώντας την Wizz Air την προτιμώμενη επιλογή 27.1 εκατομμυρίων επιβατών κατά το οικονομικό έτος F22 που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022. Η Wizz Air είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με την ένδειξη WIZZ. Η εταιρεία αναδείχθηκε πρόσφατα ως μία από τις δέκα κορυφαίες ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο από το airlineratings.com, τη μοναδική εταιρεία αξιολόγησης ασφάλειας και προϊόντων στον κόσμο ενώ κέρδισε τον τίτλο Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς για το 2020 από το ATW, την πιο πολυπόθητη τιμή που μπορεί να λάβει μια αεροπορική εταιρεία ή άτομο, αναγνωρίζοντας άτομα και οργανισμούς που έχουν διακριθεί μέσω εξαιρετικής απόδοσης, καινοτομίας και ανώτερης εξυπηρέτησης. Η Wizz Air έχει επίσης αναγνωριστεί ως η «Πιο βιώσιμη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους» στα World Finance Sustainability Awards 2022 και ως η «Παγκόσμια Ομάδα Περιβαλλοντικής Αειφορίας Αεροπορικής Εταιρείας της Χρονιάς» από το CAPACentre for Aviation Awards for Excellence 2022.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Trubek Zsuzsa Wizz Air Group; [email protected]

Send this to a friend